• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

1. huhtikuuta 2021 8.00

Kuulumisia koulusta

Syyskuun lopulla 2020 vaihdoimme opiskelemaan uuteen kouluun. Uusi koulumme sijaitsee liikuntahallin ja keskuskoulun vieressä olevalla pellolla, ja se näkyy hienosti esimerkiksi Vartiolan urheilukentältä. Koulu vaikuttaa mukavalta ja kivalta sekä sisältä että ulkoa. Ulkoa koulu on viihtyisän ja uuden näköinen. Koulun pihassa on monitoimikaukalo, jossa voi pelata koripalloa ja jalkapalloa. Sisälle tultaessa jätetään kengät eteiseen, koska koulun sisällä ei saa niitä käyttää. Eteinen on pieni ja usein aika tukossa välitunnin jälkeen, kun kaikki lähtevät sisälle. Ruokalan näkee heti sisälle tultaessa, ja sieltä on hienot näkymät ulos. Koulu on sisältä avara ja valoisa sekä siistin näköinen. Ruokalan keskeltä lähtevät portaat yläkertaan, jossa suurin osa luokista sijaitsee. 

Koulun sisustuksessa on käytetty paljon värejä, ja nurkkiin on tuotu sohvia, joilla voi oleskella. Kouluun on mukava tulla näkemään kavereita. Koulussa on lähes kaikille aineille omat luokat, jotka on nimetty puulajien mukaan. Luokat ovat kivan erilaisia, ja niissä on mukava opiskella. Korona on otettu myös koulussa huomioon. Käytämme maskeja, pesemme käsiä ja yritämme pitää jonkinlaisia turvavälejä. Välitunteja ja ruokailua on myös aikataulutettu niin, etteivät kaikki ole siellä samaan aikaan. Ennen joulua olimme yhden viikon etäopetuksessa, mutta muuten itse opiskelu on säilynyt aika normaalina korona-ajasta huolimatta.

Eemil Siuko 7B

 

Uusi koulu on ollut pieni pettymys, sillä puheet olivat rakennusvaiheessa melko mahtipontiset, mutta kyllä uusi koulu on ollut myös hyvä ratkaisu. Uusi koulu on tuonut myös iloa opiskeluun. Uudet tilat ja uudet laitteet ovat olleet mukava piristys opiskeluun. Onhan uusi aina uusi. Koulun piha on tuottanut meille oppilaille liikunnan ja oleskelun iloa. Koulun pihassa oleva kuntoilualue on saanut käyttäjiä ja kehuja.

Korona-arki ei ole juurikaan muuttanut opiskelua, mutta välituntitoimintaan ja ruokailuun se on vaikuttanut. Ruokailussa korona on näkynyt porrastuksina ja istumajärjestyksinä. Korona on tuonut myös maskit ja käsidesit kouluun. Maskista on tullut ainakin minulle ihan normaali arkipäivän väline. Koronasta huolimatta koulussa on järjestetty ulkoliikuntapäiviä ja muita virikkeitä.

Vaikka onkin korona, minun tavoitteeni ovat keväässä ja hyvässä todistuksessa. Oma suhtautumiseni koronaa kohtaan on neutraali, mietin vain, että kyllä se joskus loppuu. Tämä korona on melko taitavasti peruuttanut kaikki suunnitelmat keväälle ja kesälle, mutta toivottavasti koronarokotteesta olisi hyötyä, ja pääsisimme takaisin normaaliin arkeen pian.

Ilkka Levomäki 7a

 

(Tekstit on kirjoitettu ennen talvilomaa, jolloin maaliskuun etäopetusjaksosta ei ollut vielä tietoa.)

 

Näytä kuva