• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

18. helmikuuta 2021 8.00

Mäenpään työväentalon kuulumisia

Mäenpään työväentalo odottaa kesää!

Viime vuoden tapahtumien onnistuminen loi hyvän vireen. Ulkorakennuksellekin saatiin katto. Rakennusprojekti on loppuraportointia vaille valmis, ja kokonaisuudessaan se oli yksi perinteisen talkootyön voimannäytös. Yhteinen tekeminen on innostavaa. On siivottu pihaympäristöä ja kunnostettu ja lisätty parkkipaikkoja. Talon sisustaa on siivottu ja järjestelty. Asiantuntija-avulla on elokuvakoneen äänentoistokin saatu kuntoon. Työ sujuu, kun on hyvä yhteishenki. Hyvästä korjauksesta saatiin palkintokin. Kiitos kuuluu talkoolaisille!

Sydäntalvella on palaveerattu pienellä porukalla ja mietitty tulevia tekemisiä. Kevään osalta tapahtumien järjestäminen on vielä auki. Tulevalle kesälle oli jo suunnitelmissa elokuvafestivaali Huhtamo International Film Festivaalin kanssa. Tämä on edelleen heinäkuun ohjelmassa. Intoa olisi kokeilla kesäkahvilaa/olohuonetta talolla. Viime syksynä raivattiin kakkoskerroksesta tilaa sillä ajatuksella, että kävijä voisi istahtaa katsellen laitumen maisemia ja nauttia kupposen kahvia. Kesäkahvila voisi vaikka työllistää pari nuorta.

Elokuvatoiminta on saatu hyvään alkuun. Sitä laajennetaan myös uudempaan elokuvaan. Tähän asiaan on nyt ryhdytty ja selvityksiä tehty päät höyryten. Oma vanha projektori on kunnossa ja sen toimivuus käytännössä kokeiltu jo useampaan kertaan. Vanhojen elokuvien esittäminen omina näytöksinä on ilman muuta listalla. Viime vuoden peruuntuneiden tapahtumien järjestämistä ei ole unohdettu. Erilaisia muita kulttuuritapahtumia on suunnitelmissa ja niitä järjestetään, kunhan vain pandemiatilanne sen sallii.

Mukavasti on saatu toiveita ja vinkkejä; tansseja, länkkäreitä, karaokea ym. Laittakaa niitä tulemaanedelleenkin. Mäenpään työväentalon fb -sivuilta löytyy tietoa talon tapahtumista ja muustakin (fb PunkalaitumenMäenpään työväentalo). Tietoa talosta on laitettu myös nettiin www.seurantalot.fi. Kannattaa seurata myös talon ilmoitustaulua ja Punkalaitumen Sanomien Seurat toimivat -palstaa.

On herännyt myös toiveita liittyen kotimaan matkailuun. Punkalaitumella on monia erilaisia hienojakohteita, jotka varmaan kiinnostavat. On väläytelty ajatusta jonkinlaisesta matkailupakettista, jossa yhtenä kohteena olisi työväentalo ja vanhat elokuvat. Tässä tarvitaan yhteistyötä muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Tässä vaiheessa ilmojen lämmetessä jatkamme paikkojen kunnostamista. Kevättalven aurinko ja luminen maisema luovat tunnelmaa. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti. Tekemistä riittää. Mukaan vaan katsomaan, mitä on tekeillä ja/tai muuten vain tutustumaan paikkoihin. Jos on intoa tekemiseen, niin tervetuloa! Yhteystiedot: Jouko Mäkelä 040 3522526, jmamakela@gmail.com

Näytä kuva