• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

7. helmikuuta 2019 8.00

Puhutaan Punkalaitumesta hyvää

Punkalaitumella on paljon positiivista pöhinää ilmassa, joskin haasteita piisaa myös vuodelle 2019 kyllin ja riittävästi. Kunnan rakennusmestarin viran ja työpäällikön tehtävän täyttäminen huolestuttaa, hakemuksia on tullut niukasti tai ei lainkaan. Tästä johtuen kuormitus on valtava kunnan henkilökunnalle, joka muutenkin toimii hyvin ohuella koneistolla.

Työvoimasta on pulaa nyt monella alalla ja se näkyy. Valtakunnallisillakin mittareilla mitattuna kärsivät juuri rakennusalan työnjohtajat toiseksi eniten työvoimapulasta, rakennusinsinöörit kolmantena.

Lainsäädännössämme kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet ovat vahvasti esillä. Työsarkaa riittää, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua kunnan kehittämiseen. Keinot, miten tavoittaa laajasti kaikki kuntalaiset, myös nuoret, ikäihmiset sekä kaksoiskuntalaiset, on iso haaste. Asia on kuitenkin erittäin tärkeä ja kehittämisen arvoinen.

Vanhusten hoiva puhuttaa koko Suomessa, niin myös meillä Punkalaitumella. On hyvä, että epäkohdat nostetaan esiin ja niihin puututaan, sillä jokainen vanhus ansaitsee arvokkaan ja hyvän hoivan. Meillä Punkalaitumella hoitajat tekevät juuri tuota arvokasta ja hyvää hoivatyötä, sitä me jokainen arvostamme.

Yhteiskoulu- ja lukiorakennus on saanut näyttävän maalaismaisemaan sointuvan hirsikuoren. Erityisesti lukion markkinointiin tulee satsata, jotta voimme jatkossakin olla ylpeitä toisen asteen opiskelupaikasta omassa kunnassamme. Lukion niin kuin koko kunnan markkinoinnissa, kuntalaiset ovat varsin isossa roolissa. Puhutaan Punkalaitumesta hyvää.

Kunnassa on paljon sellaisia erityispiirteitä, joita muut kunnat eivät voi tarjota. Puhdas luonto, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, valokuitu, turvallinen kohtuuhintainen asuminen, edulliset tontit, keskeinen sijainti. Helsinki, Turku, Pori ja Tampere lähellä. Olemme aivan keskiössä. Sastamala, Huittinen, Loimaa ja Forssa ovat lähellä. Yrityksille löytyy heti vapaana olevia kiinteistöjä, Kanteenmaahan on tulossa hyvien yhteyksien yritystontteja.

Positiivinen pöhinä näkyy myös Tule kotiin -hankkeen ympärillä. Hanke on markkinointia ja taas markkinointia. Hanke on synnyttänyt yhdessä kuntalaisten kanssa kymmeniä, satoja tarinoita, jotka liittyvät Punkalaitumeen. Tämä, jos mikä herättää kiinnostusta. Halutaan tietää, mitä ihmettä siellä Punkalaitumella oikein on? Samalla tarinat herättävät muuttohalukkuutta. Vielä tähän, kun lisäämme aktiiviset kolmannen sektorin toimijat, jotka ovat meillä isona vahvuutena, olemme vahvoilla. Kun on paljon aktiivisia toimijoita ja tapahtumia, yhteistä tekemistä, kiinnostavuus lisääntyy ja saamme asukasmäärän kasvuun - tai ainakin asukasmäärän laskun pysäytettyä.

Punkalaitumella 5.2.2019.

Ari Prihti
Kunnanhallituksen puheenjohtaja

Näytä kuva