• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

16. heinäkuuta 2020 12.05

Kuulumisia kunnasta, naapurikunnista ja kauempaakin...

Kuulumisia kunnasta - mutta mitä muualla puhutaan meistä?

Suomalaisuuteen kuuluu vahvana piirteenä pelko, että mitä meistä ajatellaan muualla. Työnkuvani vuoksi tulee aika paljon oltua kuntarajojen ulkopuolella. "Hauskaa" ajankulua ihmetellä mitä kukakin tietää toisten kotikunnista. Yllättävää ei ollut koulutyömaan ja bioenergiayhtiön nousu useinpiin keskusteluihin. Samoin Punkalaidun tunnetaan Särkästä, Ylikirrasta ja monet mainitsivat myös Tellervo Koiviston sekä Seppo Rädyn keihäskaaren. On hienoa huomata kun omaa kotikylää tunnetaan positiivisistakin asioista. Niemisen Jussin ideoiman Rollaattor Cruiser Club Finlandin tempauksellakin päästiin moniin uutisiin ja tietoisuuteen.

 

Kuulumisia kunnasta - mutta mistä me puhumme täällä?

Korona ja sen myötä vaikeutunut julkistaloudellinen tilanne ei edesauta kunnan kiintestöjen tai kunnallistekniikan korjausvelan pienentämistä. Vaikeusia ei ole vaikea ennustaa olevan tulossa, kun säästöjä pitää tehdä samalla kun verotulot ja valtionosuuden pienenevät. Vesitaksat, vuokratalot, vanha koulu, rakennuskannan ylläpitokustannukset (vastaanottokeskuksen loppuminen ja kiinteistön, myös uimahallin kunto). Siinäpä miettimistä kustannustason laskuun ja tulojen kasvuun teknisellä puolella.

Kuulumisia kunnasta - mutta mistä me emme puhu?

Tiedossa on, että lähitulevaisuudessa kunnassamme joudutaan tekemään erittäinkin kipeitä päätöksiä. Harmillisesti vaalien läiheisyys vaikuttaa niin että kannanotot ovat selvästi varovaisempia.

 

Kuulumisia kunnasta - mutta mistä pitäisi puhua?

Lyhyt vastaus: Kaikesta!! Ehdottakaa, ihmetelkää, kysykää - antakaa ideoita. Joskus voi tapahtua vaikka ihmeitä. Pienilläkin asioilla viedään kuntaa eteenpäin. Ota vaikka selfie ja mainosta Punkalaidunta #selfiepirkanmaa 

 

Sami Uutto (PS) Teknisen lautakunnan pj 

 

Jk Jatka Tiia kunnasta kertomista - sen tuoma näkyvyys on muuallakin huomattu

Sami

 

Näytä kuva