• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

13. elokuuta 2020 9.00

Positiivista pörinää

Vaikka kulunut kevät ja kesä ovat olleet monella tapaa poikkeuksellisia ja useimpia harrastuksia ja menemisiä on rajoitettu, ei Punkalaidun ole ollut täysin lamaantunut ja hiljainen.

Kunnassa aloitettujen lomautustoimien myötä monien harmiksi myös kunnan tarjoamat nuorten kesätyöpaikat jouduttiin perumaan. Kaikeksi onneksi kuitenkin aktiivisen 4H-yhdistyksen kautta kymmenille nuorille järjestyi kesätyöpesti monissa erilaisissa tehtävissä. Tämä huomioitiin myös eri tiedostusvälineissä, jotka uutisoivat mm. ahkerista taimenistuttajista. Kiitokset myös yrityksille, jotka osaltaan ovat osallistuneet nuorten kesätyöllistämiseen. Pidän erittäin arvokkaana nuorten saamaa kokemusta työelämästä ja arvonsa on myös tehdystä työstä itse ansaitulla  palkalla. Ahkeruus ja aktiivisuus kantavat hedelmää, lomailua ja rentoutumista unohtamatta.

Myös nuorempi väki on otettu huomioon järjestämällä heille monenlaista puuhaa. Perinteinen Koiramäki-kerho on jälleen osoittanut suosionsa jopa niin, että kerho päätettiin tänä kesänä järjestää kahteen otteeseen. Palautuipa mieleeni aika n. 15 vuotta sitten , kun lapseni osallistui Koiramäki-kerhoon. Tärkeässä roolissa pikkuiselle oli oma eväsrasia, johon huolella valittiin kunkin päivän kerhoeväät, mutta äitinä muistan kuinka mielellään lapseni kerhoon lähti ja kuinka iloisena hän sieltä tuli kotiin monta kokemusta rikkaampana. Se kerhossa askarreltu tuohisormus on jossain laatikossa vieläkin tallella.

Lasten kesäpäivä kirjastolla heinäkuun lopulla sai tilaisuuden järjestäjänkin ilmeen kirkastumaan sateisesta säästä huolimatta, kun kirjasto täyttyi iloisesta puheensorinasta ja naurusta. Lapset kiersivät temppurataa, askartelivat, värittelivät ja välillä istahdettiin herkuttelemaan paistotuoreilla vohveleilla hillolla ja jäätelöllä höystettynä, tietysti mehun kera. Kutsu oli tavoittanut mukavan määrän lapsiperheitä, meinasipa parkkipaikat loppua kirjaston ympäristöstä. Tilausta on siis tällaisellekin aktiviteetille.

Tätä kirjoittaessani odotan innolla kuntaan valitun uuden nuoriso-ohjaajan tapaamista hänen aloittaessa työt elokuun alussa. Nuori ja reipasotteinen nainen tuo varmasti uusia tuulia tullessaan ja uutta virtaa nuorisotyöhön tuonee myös nuorisotilan muutto entiseen poliisitaloon "Pietarinvirastoon" myöskin elokuun alkupäivinä. Tähän uuteen "hyvinvointikeskukseen" on suunniteltu siirrettäväksi myös muita kunnan hyvinvointilautakunnan alaisia palveluja kuten esim. työvoimapalvelut. Näistä muutoksista kuulemme lisää lomien jälkeen, kunhan toiminnat taas polkaistaan toden teolla käyntiin.

Tässä ei suinkaan ole mainittuna kaikki, mitä kunnassa on hyvinvointipalvelujen piirissä tehty. Kulttuuri-, liikunta- ja kädentaitoryhmiä ja -tapahtumia on ollut ja tulee olemaan useita ja uskonkin jokaiselle löytyvän jotain mieleistä. Ja kaiken huipuksi, osallistuminen on pääosin maksutonta.

Marju Pihlajamaa
Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja

 

Näytä kuva