A

Omenoita onneen

Aika: 11.5.2017 10.00 - 14.00
Paikka: Toimintanurkka, Pietarinaukio, Seurakuntatalo, Kauppakatu 2 (entinen R-Kioskin liiketila), Terveysasema
Järjestäjä: Punkalaitumen kunta ja yhteistyökumppanit

Kuvaus

Omenoita onneen to 11.5. klo 10 - 14

Tapahtumassa esitellään eri toimijoiden Punkalaitumella tarjolla olevia palveluja, jotka liittyvät osallisuuden lisäämiseen. Päivän aikana kerätään onnen omenoita, joihin kävijät voivat kirjoittaa omaan elämäänsä onnea tuovia ajatuksia. Suomi 100 -juhlavuoden hengessä tavoitteena on kerätä vähintään sata omenaa. Omenoista muodostetaan myöhemmin taideteos kaikkien ihailtavaksi.

Tapahtuman suunnittelussa on mukana Osallisuus ja työ Joutsenten reitillä -hanke.

Toimintanurkka, Lauttakyläntie 2, Punkalaidun
Toimintanurkassa paikalla ovat myös Sotesin lapsiperheiden palvelut: koulun sosiaalityö, tukiperhe- ja tukihenkilötoiminta lapsille ja nuorille, lapsiperheiden kotipalvelusetelit sekä perheohjaus. Tule tutustumaan saatavilla oleviin palveluihin tai jutustelemaan, mikäli sinulla olisi mahdollisuus ryhtyä tukiperheeksi tai tukihenkilöksi.

Punkalaitumen kunnan vapaa-aikatoimen pisteessä voi tutustua tarjolla oleviin maksuttomiin liikuntaryhmiin, liikuntapaikkoihin ja liikuntaneuvontaan. Lisäksi esillä ovat avoin nuorisotilatyö ja kesän harrastustoiminta. Kahvitarjoilu.

Punkalaitumen kunta jakaa myös tietoa työtoimintamahdollisuuksista Punkalaitumella.

Maahanmuuttajat maaseudun arjessa -hanke esittäytyy ja esittelee paikallista maahanmuuttajatyötä.

MLL:n Punkalaitumen paikallisyhdistys esittelee toimintaansa Toimintanurkassa. Toimintanurkassa kokoontuu viikoittain tiistaisin klo 10-12 perhekahvila, joka on kaikille lapsiperheille avoin kohtaamispaikka. Jos olet muuttanut juuri paikkakunnalle, saanut ensimmäisen lapsesi tai olet muuten lasten kanssa kotona päivisin, tule käymään perhekahvilassa. Sieltä löydät aina samassa elämäntilanteessa olevaa juttuseuraa ja lapsille leikkikavereita.

Omenoita onneen -tapahtumassa voit tulla tutustumaan perhekahvilan tiloihin ja kahvilassa kävijöihin. Paikalla on yhdistyksen perhekahvilavastaava, joka esittelee perhekahvilaa ja muuta yhdistyksen järjestämää toimintaa Punkalaitumella. Lapsille jaetaan ilmapalloja.

Punkalaitumen kirjasto- ja kulttuuripalvelut, joilla on ensiesittelyssä liikuntavälinelainaamo, kirjavinkkausta ja muuta palveluiden esittelyä. 

Kauppakatu 2, Punkalaidun (entinen R-Kioskin liiketila)

Punkalaitumen seurakunta tuo paikalle omenapuun, johon kerätään onnen omenoita, joihin kävijät voivat kirjoittaa omaan elämäänsä onnea tuovia ajatuksia. Suomi 100 -juhlavuoden hengessä tavoitteena on kerätä vähintään sata omenaa. Omenoista muodostetaan myöhemmin taideteos kaikkien ihailtavaksi. Omenoita onneen -tapahtuman osallistujille on myös tarjolla maksuton lounaslippu arkilounaalle seurakuntatalolle.

Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelujen aikuissosiaalityö valottaa mitä on aikuissosiaalityö ja mitä palveluja on saatavissa, esimerkiksi täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki, päihdepalvelut, välitystilit, yleinen ohjaus ja neuvonta. Aikuissosiaalityön esittelypisteessä on visainen kysymys, jossa lähimmäksi oikein vastanneelle on luvassa palkinto. Lisäksi jaossa on ämpäreitä.

Punkalaitumen kunnan puolelta esittäytyy yhteispalvelupiste, jossa on saatavilla opastusta Kelan palveluiden käyttämiseen verkossa.

Mielipisteen mielenterveys- ja päihdepalvelut jakavat tietoa ja esitteitä Sotesin perusterveydenhuollon palveluista, mielenterveyden- sekä päihderiippuvuuksien ongelmista ja hoidosta.

Sastamalan seudun mielenterveysseura / Kriisikeskus Tukitalo esittelevät tapahtumassa kriisityötä, rikosuhripäivystystä, sosiaaliasiamiestoimintaa sekä mielenterveystyöhön liittyvää vapaaehtoistyötä. Kävijöiden kiinnostuksen mukaan tapahtumassa on myös muita palveluita esillä.

Pietarinaukio, Lauttakyläntie 4, Punkalaidun
Punkalaitumen Nuorten Ohjaamo –hanke esittäytyy ja vastaa kysymyksiin liittyen nuorten koulutukseen ja työllistymiseen. Hankkeen tavoitteena on tukea erityisesti erilaisissa nivelvaiheissa olevia nuoria ja edistää koulutukseen ja työelämään kiinnittymistä.

Punkalaitumen seurakunnan diakoniatyön esittelypisteessä voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijöitä, jotka halutessasi kertovat millaista tukea ja apua seurakunta tarjoaa.

Sastamalan seudun etsivä nuorisotyö esittelee toimintaansa Punkalaitumella. Etsivä nuorisotyö on omaa paikkaansa ja suuntaansa etsiville alle 29-vuotiaille nuorille tarkoitettu vapaaehtoinen, maksuton ohjauspalvelu. Etsivä nuorisotyö tukee, auttaa ja ohjaa koulutukseen tai työelämään hakeutumisessa sekä muiden palveluiden tarpeen kartoituksessa.

Kolmen kimppa -projekti järjestää toimintaa nuorille (20-40v.) miehille, joita huolettavat tai kuormittavat kumppanin mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvät asiat. Kolmen kimpan tavoitteena on miesten hyvinvointi.

Terveysasema, Lauttakyläntie 11, Punkalaidun

Punkalaitumen terveysasema (Sotesi) esittelee terveyspalveluja, täsmätietoa esimerkiksi hyvästä unesta, tupakasta ja alkoholista. Terveysasemalta saat myös tapahtumapäivän teeman mukaisesti omenoita välipalaksi.

Seurakuntatalo, Lauttakyläntie 18, Punkalaidun

Punkalaitumen seurakunta, diakoniatyö järjestää arkilounaan seurakuntatalolla klo 11 alkaen. Omenoita onneen -tapahtumaan osallistuvat voivat noutaa maksuttoman lipun arkilounaalle seurakunnan esittelypisteeltä (Kauppakatu 2). Muille ruokailijoille lounaan hinta on 5 e, työttömät 2 e. Tervetuloa syömään yhdessä!

                                             
                                            

« Takaisin