A

Kansan asialla -taidenäyttelystä ja sen koostamisesta

Aika: 24.2.2018 12.00 - 13.00
Paikka: Kirjasto
Osoite: Urjalantie 30C
Järjestäjä: Aluetaidemuseo, Marja-Liisa Linder ; kulttuuritoimi

Yhteystiedot

Jari Hjelm 0400 506 814

Kuvaus

 

 

Tampereen taidemuseossa on 25.2 asti näyttely Kansan asialla.

Mitä näyttelyyn valitaan, mitä teksteihin liittyy - amanuenssi Marja-Liisa Linder valottaa taustoja ja kertoo näyttelystä.

 

 

Kansan asialla

"Kansaa on ihailtu ja kauhisteltu, on ollut kaipuuta alkuperäiseen elämään luonnon ja kansanrunon maailmassa ja pelkoa raa’an, kapinoivan ja rodullisesti vaarallisen massan valtaan pääsystä. Kansa on ahkeroinut hartaana ja tyytyväisenä pellolla ja katekismuksen ääressä, kärsinyt nälkää ja kurjuutta, raahautunut iltahämärässä tehtaasta kotiin ja marssinut punalippujen johdolla vaatimaan oikeuksiaan. Sen värikkäät perinteiset asut ovat herättäneet kuvataiteilijoissa museaalista kiinnostusta ja originellit kansantyypit hyväntahtoista huvittuneisuutta. Kansa taisteli ja jälleenrakensi. 1970-luvulla sankarilliset työläiset ja tyhjenevän maaseudun ongelmat saivat runsaasti kuvaajia yhteiskunnalliseen kannanottoon inspiroituneista taiteilijoista. Kansa on läsnä myös nykytaiteessa, ihan niin kuin nykytodellisuudessakin.

Kansan asialla -näyttely ja sen näyttelykirja esittelee hyvin monenlaisen kansan. Myös kansalla on ollut näkemyksensä taiteesta ja taidemaailmasta, eikä se aina ole ollut imarteleva. Värikkäässä kokonaisuudessa on mukana on yli 180 teosta noin 30 kokoelmasta." (30.1.18 https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2017/11/17112017_7.html)

« Takaisin