A

Kunnan tilinpäätös plussalle

05.04.2017

Kunnan viime vuoden tilinpäätös oli plussalla noin 360 000 euroa. Merkittävimpänä tekijänä hyvään tulokseen on ollut tiukka talouskuuri kautta linjan. Ainoastaan erikoissairaanhoidon kulut ylittyivät noin puolella miljoonalla eurolla. Verotulot jäivät alle arvioidun ja tulot laskivatkin edelliseen vuoteen verrattuna yli 300.000 eurolla, mutta valtionosuuksia saatiin vastaavasti enemmän.

Investointeja toteutettiin noin miljoonalla eurolla ja suurin yksittäinen investointi oli Vanttilan vesihuoltotyöt. Muita investointikohteita olivat mm. vanhan urheilukentän kunnostus sekä Pietarinaukion ja Sarkinrannan rakentaminen. Uuden Yhteiskoulu-lukion suunnittelua jatkettiin, mutta töiden aloitus siirtyy vuodelle 2017.

Kunnan lainamäärä on vain 763 euroa asukasta kohden. Vuonna 2015 kuntien lainat olivat keskimäärin 2.835 euroa per asukas. Taseeseen kertynyttä ylijäämää on nyt yli kolme miljoonaa euroa. Kunnan taloustilanne on tällä hetkellä kohtuullisella tasolla lähteä toteuttamaan koulu- ja päiväkoti-investointeja.

Takaisin