A

Virkistys- ja ulkoilualueet

näkötorniPorttikallion luontopolku

Kesäisin Porttikallio tarjoaa oivat lenkkeilymahdollisuudet. Liikkujilla on lisäksi mahdollisuus tehostaa urheilusuoritustaan kuntotelineillä ulkovoimailualueella. Luontoharrastajat voivat tutkia Porttikallion monipuolista maastoa 1,5 kilometrin mittaisella, informatiivisella luontopolulla tutustuen paikallisiin kasveihin ja niiden hyötykäyttömahdollisuuksiin.

Maisematornista, Porttikallion huipulta, aukeaa avarat näkymät yli pitäjän aina niin kauas kun silmä näkee.

Osoite: Laasjärventie.

 

Oriniemen luontopolku

Oriniemen luontopolku tarjoaa metsäretken kapealla metsäpolulla.

Luontopolku alkaa Pohjoisseudun koululta. Auton voi jättää koulun parkkipaikalle. Luontopolku alkaa Vapari-rakennuksen takaa. 

Lähtöpaikka: Oriniementie 25

 

Pitäjänpolku

Pitäjänpolku on Latu ja Polku ry:n ja Pitäjänmäen kyläyhdistys ry:n ideoima ja toteuttama polku keskellä Punkalaitumen kylää. Polku kiemurtelee niin asutuksen, hautausmaan, peltomaisemien kuin jokimaisemienkin keskellä.

Polun varrella on merkkinä keltaisia nauhoja. Pitäjänpolun lähtöpaikoissa kunnanvirastolla ja Pappilassa on polusta kartta sekä vihko, johon voi merkata kulkeneensa Pitäjänpolun.

Lähtöpaikat:

  • Punkalaitumen kunnanvirasto (Vesilahdentie 5)
  • Punkalaitumen Pappila (Kostilantie 67) 

Pitäjänpolun kartta

Tiedosto (PNG) kartasta: Pitäjänpolun kartta

 

Frisbeegolf

Porttikallion haasteellinen B-1 luokan 9-väyläinen frisbeegolfrata on myös harrastajien käytössä. Frisbeegolfrata myötäilee Porttikallion valmiita teitä ja reittejä. Maasto on kumpuilevaa kalliota ja metsää. Kentän par on 27 ja pisin väylä on 112 metriä. Kaikkien väylien pelaamiseen on laskettu kuluvan aikaa 45-60 minuuttia.

Porttikallion osoite: Laasjärventie 30.

Lisäksi Vartiolan liikunta-alueelta löytyy 7-väyläinen frisbeegolfrata.

Vartiolan osoite: Urheilutie 2. 

Minigolf

Punkalaitumen kunnan ylläpitämä 9-väyläinen minigolfrata sijaitsee palvelukeskus Pakarin pihapiirissä.

Minigolfia on mahdollisuus pelata täysin ilmaiseksi kesäkuusta elokuuhun joka päivä klo 9.00 - 22.00. Minigolfradalta saat mailat, pallot ja pistelaskutaulukot käyttöösi. 

Osoite: Iso-Jaakkolantie 26

Golf

Pakarin ulkoilualue 

Iso-Jaakkolantie 26

Pakarin palvelukeskuksen takametsässä on ulkoilualue, joka on suunnattu erityisesti ikäihmisille. Ulkoilualue on polku, joka mutkittelee metsäisessä maastossa. Lisäksi polun päässä on rappuset ja kota sekä lähettyvillä minigolf-rata. Polun tasaisella pohjalla myös pyörätuoli ja rollaattori kulkevat hyvin. 

Pakarin ulkoilualueen rappuset

Pakarin ulkoilualueen polku

Pakarin ulkoilualueen tasapainotuki