Tapasimme: Linda Lähdeniemi

Kuka olet ja mitä teet?   linda

 Olen Linda Lähdeniemi ja tällä hetkellä opiskelen Voionmaan koulutuskeskuksessa journalismilinjalla Tampereella. Lisäksi olen Punkalaitumen kunnanvaltuutettu sekä kunnanhallituksen jäsen. Olen mukana myös paljon yhdistystoiminnassa ja kyllä joku on saattanut minut joskus bongata Punkalaitumen Sanomien toimituksestakin.

 

Mikä on mieluisin kirjastomuistosi?

 Kirjastomuistoja on paljon, varsinkin lapsuudessa on monia mieluisia ja mieleeni painuvia muistoja. Kuitenkin tässä lähiaikoina erityisesti yksi kerta, kun kävin kirjastossa ja samalla kertaa ensimmäistä kertaa Kielikahvilassa, oli todella mieluisa ja muodostui minulle erityiseksi kerraksi. Se Kielikahvilan oma tunnelma ja keskustelut ovat sellaisia, jotka jäivät kyllä vahvasti mieleeni.

 

Mistä saat innostusta ja ideoita?

 Saan kaikkeen tekemiseeni innostusta ympärilläni olevilta ihmisiltä. Heidän avullaan jaksan kiireisinäkin aikoina lentää paikasta toiseen ja nostaa suupielet kohti korvia. Ideoita tekemiseeni saan kaikkialta. Joskus hyvät ideat syntyvät auton ratissa, joskus koulun penkillä, mutta saattaa olla että paras idea syntyy jonkin keskustelun pohjalta.

 

Minkä elokuvan katsoit viimeksi? Mitä pidit siitä?

 Taisin katsoa viimeksi Veljeni Vartija -elokuvan, joka kertoo siis Jare Henrik Tiihosesta sekä hänen veljestään Jerestä. Pidin elokuvasta erityisen paljon, vaikka suurin osa kriitikoista on haukkunut elokuvan aivan pystyyn. Mielestäni se kertoo kuitenkin hienosti veljesten tarinan ja siinä kiinnitetään huomiota tarinan kannalta olennaisiin asioihin. Hieman elokuva ehkä loppui kesken, muuten täyden kympin elokuva.


Mitä kirjaa luet parhaillaan? Mitä pidät siitä?

Tällä hetkellä en kauheasti muita kirjoja ehdi lukemaan, kuin tenttikirjoja. Nyt työn alla on Journalistin sananvapaus- kirja, joka käsittelee erilaisia lakeja sekä journalistin ohjeita. Ja no voiko koulukirjoista ikinä oikein pitää? Mutta tämä tällä hetkellä lukemani kirja on kyllä erittäin tärkeä, sillä miten osaisi toimia, mikäli ei ole tietoa toimittajaa koskevasta laista mitään. Sen vuoksi tämän kesken olevan kirjan lukeminen on kyllä ihan antoisaa.

 

Mihin kirjaan tai elokuvaan kannattaisi ehdottomasti tutustua? Miksi?

Ehdottomasti kannattaa tutustua kirjaan nimeltä Tähtiin kirjoitettu virhe. Se on erittäin koskettava ja ajatuksia herättävä kirja, joka ainakin itselleni kolahti ja kovaa. Erittäin suuri lukusuositus.

 

Haluatko lähettää terveisiä?

Tottakai! Kaikille tutuille ja tuntemattomillekin oikein aurinkoista ja hyväntuulista päivää! :)

 

Kirja-/elokuva-/musiikki- / tai muut suosituksesi yleisölle:

Kirjasuositus:

Tähtiin kirjoitettu virhe; John Green

 Elokuvasuositus:

Veljeni Vartija; ohjaus JP Siili (Linkki: IMDB. Ei saatavissa kirjastoista vielä 3/2018)

 Musiikkisuositus:

Koko Neljänsuoran tuotanto :)

Sinä riität; Mikko Harju

Jos käykin niin; LEO