A

TULE KOTIIN PUNKALAITUMELLE!

riukuaita Yli-Kirralla

Tule kotiin -hanke kosiskelee paluumuuttajia maaseudun rauhaan, vireälle ja iloiselle Punkalaitumelle. Tietysti toivotamme ihan jokaisen muuttajan tervetulleeksi kotikuntaamme, mutta hankkeemme kohderyhmään kuuluvat sellaiset Punkalaitumella asuneet, jotka tällä hetkellä viettävät eläkepäiviään muualla. Heitä on yli 500!

Aika monta olen heistä jo tavannut ja yksi selkeästi yhteinen piirre näissä ihmisissä on: suuri rakkaus kotiseutuun. Muualla asuessa ei ehkä vain ole tullut mieleen, että muuttaa voi vielä eläkkeelläkin. Hankkeen tehtävänä on muistuttaa tästä mahdollisuudesta.

Elin itse lapsuuteni suuressa perheessä isänisän ja äidinäidin valvovien katseiden alla. Tämän hankkeen myötä en saanut vain merkityksellistä työtä, pääsin myös lähemmäksi poikani perhettä. On hienoa, että nykyinen trendi näyttää olevan se, että perheet ja suvut yhdistyvät. Muutetaan toistemme lähelle, joskus jopa ihan naapuriin.

TUTTUUN PALATEN JA UUTTA LUODEN

Elämänmuutokset ravistelevat arkea ja tuovat paljon uutta. Muuttaja perkaa tavaroitaan, mutta ei vain tavaroitaan. Kyllä siinä samassa käy läpi mennyttä elämäänsä, jättää taakseen ja astuu uuteen.

Monta muuttoa kokeneena väitän, että muutto aina myös puhdistaa. Kun tavarat lopulta ovat paikoillaan, tuntuu, että on saanut uuden elämän. Aloittaa puhtaalta pöydältä. Silloin kaikki on mahdollista.

EDULLISTA JA ELOISAA

Punkalaitumella on paljon annettavaa. Maailmalta kantautuu uutisia huikeista asumiskustannuksista. Emme niiltä ole välttyneet kotimaassakaan. Meillä Punkalaitumella on kuitenkin edullista asua, yli 300 yritystä pitää huolen palveluista. Kunta ja seurakunta toimivat monipuolisesti ja aktiivisesti asukkaiden hyväksi.

Tänäkin syksynä liikumme useana iltana viikossa ilmaiseksi, kulttuuritapahtumia on kaiken ikäisille. Seurakunnassakin viikottaisia tapahtumia on vauvasta vaariin, mukulasta mummiin. Ja hienoja konsertteja! 70 yhdistystämme kamppailevat nekin sohvaperunailmiötä vastaan.

Meillä on tämä yksi ainutlaatuinen elämä. Me päätämme, millainen siitä tulee, vaikka Taivaan Isä viimeisen silauksen aina antaakin.

Päätös muuttamisesta on iso, mutta se kannattaa. Erityisesti silloin, kun muuttaa kotiin.

Tule siis kotiin Punkalaitumelle!

Lue muuttaneiden tarinoita kotisivuiltamme: /sivu.tmpl?sivu_id=10565

Nämä tällaiset muuttaneiden tarinat ovat selvästi lisääntymään päin koko mediassa:

https://www.etlehti.fi/artikkeli/ihmiset/millaista-muuttaa-elakkeella-vieraalle-paikkakunnalle-emme-kaipaa-vanhalta

12.9.2018

Hanna-Mari Kamppikoski