A

Paikkakunnan yhdistyksistä

Pärssinen

YHDISTYSTOIMINTAAN KAIVATAAN TOIMIJOITA

Liikunta onnellistaa ja ryhmässä liikkuminen antaa paljon. Oman kylän ladut ja polut ovat tuttuja ja rakkaita monelle punkalaitumelaiselle lapsesta lähtien. Onpa paikkakunnalle perustettu liki 30 vuotta sitten yhdistyskin nimeltään Punkalaitumen latu ja polku ry. Upeiden, yhteisöllisten vuosien jälkeen yhdistyksen tulevaisuus on puheenjohtaja Sakari Pärssisen (kuvassa) mukaan kuitenkin uhattuna.

- Yhdistyksessämme on ollut monenlaista mukavaa yhteistä eloa ja menoa. Lapin hiihtoreissumme on ollut todella suosittu. Nytkin se järjestetään viikolla kymmenen. Meillä on ollut pyöräily- ja kävelyvihot kylillä, valitsemme Vuoden liikkujan, olemme olleet puuhaamassa hiihtotapahtumia, valohölkkää, maanantaipyöräilyä, laturetkiä, ystävänpäivätansseja. Olemme myös pitäneet Porttikallion ladun auki. Avantouinti kunnan rannassa on tärkein tulonlähde yhdistyksellemme, maanantaipyöräilyn olemme järjestäneet vapusta juhannukseen - ja paljon muuta - mutta nyt näyttää valitettavasti tulevaisuus aika synkältä, huokaisee Pärssinen.

KOKO PERHEELLE

Jäseniä Latu ja Polku-yhdistyksellä Punkalaitumella on nelisenkymmentä, mutta niistä suurin osa on perhejäseniä. Tällöin osanottajamäärä tapahtumissa kasvaa. Pärssisen mukaan kaikki tapahtumiin osallistuvat eivät ole jäseniä.

Avantouinnissa saa käydä kerran maksutta, jotta tietää, mihin ryhtyy. Avantouinti hoituu hienossa yhteistyössä kunnan ja Yrittäjien kanssa. Kunnan kauniissa rannassa viihtyy yleensä noin 20 henkeä kerralla. Joka toisen saunavuoron hoitavat Yrittäjät, joka toisen Latu ja Polku ry. Kunta auraa tien ja hoitaa polttopuut. Neljällä eurolla pääsee pulahtamaan jäiden sekaan syyskuun alusta vappuun asti. Olen niin monelta suunnalta kuullut niin pakkohan se on uskoa, että mahdottoman mukavaa näillä perjantaipulikoijilla on. Vilu-uimareita he ovat oikealta nimeltään.

KYSELY TULOSSA

Pärssinen kertoo, että jäsenille lähetetään keväällä kirje, missä kysytään, ketkä ovat valmiita oikeasti sitoutumaan yhdistystyöhön. Yksi tai kaksi ei pitemmän päälle voi kantaa koko vastuuta, koska monenlaisessa järjestelyssä on paljon hommia. Tietysti yhdistys toivoo myös ihan uusiakin jäseniä. Kevään kokoukseen mennessä päätetään, jatkuuko yhdistyksen toiminta vai loppuuko se.

Se sellainen olisi kovasti ikävä juttu, sillä lähialueen Latu ja Polku-yhdistykset ovat hyviä yhteistyökumppaneita samoin kuin kunta ja Yrittäjät. Uusiakin yhteistyökuvioita ollaan lämmittelemässä. Puhumattakaan siitä, miten hieno arvomaailma yhdistyksellä on. Latu ja Polku ry toimii myös kaiken ikäisten kuntalaisten iloksi.

7.1.2019

Hanna-Mari Kamppikoski

 


 

PUNKALAITUMEN GOLF

Tiedätkö, mitä tarkoittavat ace, all square, birdie, caddie, fore tai gimmie? Kannattaa muuttaa Punkalaitumelle niin täällä opit! Punkalaitumen Golf ry:n puheenjohtaja Pertti Pouru nimittäin juuri soitti ja kertoi, että hallituksen kokouksessa oli eilen päätetty hienoja asioita! Jokainen Punkalaitumen kuntaan 1.1.2019 lähtien muuttava saa yhdistykseltä ilmaisen kauden! Ihan mahtavaa! Eikä siinä kaikki. Pakettiin kuuluvat myös opetus ja pelivälineitten lainaus. Ja tietysti mukava seura hyvin hoidetulla kentällä. Tämä on voimassa niin pitkään kuin golfkenttä on avoinna vuonna 2019.

 

Punkalaitumen Golf

 

golf

 


 

SPR - KUNTALAISTEN OLOHUONESPR-olohuone

 

SPR:n Punkalaitumen osasto avasi tänään uuden toimipisteensä keskustassa. Vuonna 1950 toimintansa aloittaneella yhdistyksellä on jo suosittu kirpputori uuden toimipisteen naapurissa Pihlajatiellä.
 
- Anja Rantala on ansiokkaasti kirpparia hoitanut ja hänelle tulee vastuuta myös tästä uudesta tilasta. Odottelemme asiakkailta ideoita ja ehdotuksia, millaista toimintaa uuteen tilaan halutaan. Tämä on tarkoitettu kuntalaisten olohuoneeksi, seurustelutilaksi ja ihan kaiken ikäisten käyttöön. Nimeäkin etsimme uudelle tilalle. Tulkaa siis osallistumaan nimikilpailuun, kannusti kahvia tarjoillut puheenjohtaja Tuula Vatanen. Hän myös toivotti kaikki tervetulleiksi avajaisiin.
 

 


 
YLI-KIRRAN TALONPOIKAISMUSEOYli-Kirran Talonpoikaismuseo
Yli-Kirran Talonpoikaismuseo tunnetaan myös nimellä "Koiramäen talo". Se tarjoaa monipuolisesti tietoa 1800-luvun historiasta, ja sen ajan kulttuurista.
 
Yli-Kirran talonpoikaismuseo järjestää myös vuosittain kaikkien aikojen maatalousnöyttelyn.
 
Lisää voit luketa talonpoikaismuseon kotisivuilta:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
SÄRKKÄÄN, SÄRKKÄÄN!
 
-Hieno kesä on ollut! Keskimäärin 500-600 kävijää joka keskiviikko. Yli 1 000 vieraili parhaimpana iltana. Toistasataa talkoolaista ovat olleet tärkeitä ja uudetkin talkoolaiset ovat lämpimästi tervetulleita, sanoo Punkalaitumen Kunto ry:n puheenjohtaja Jukka Uusi-Kouvo. Urheiluseura on järjestänyt tansseja Punkalaitumella jo vuodesta 1955 ja Särkän lava on tunnettu ja pidetty.
 
Hankevetäjä pyörähteli kesän aikana mm oululaisen ja iisalmelaisen tanssittajan kanssa. Moni ajaa lavalle tanssimaan Helsingistä, Turusta, Tampereelta... Oman pitäjän väki voikin nyt kesän viimeiseen keskiviikkoon lähteä sankoin joukoin! Tulotkin kun käytetään paikkakuntalaisen urheilun ja liikunnan edistämiseen. Tanssilavan lippukassalla hyväksytään myös Smartum- ja Tyky-kulttuurisetelit.
 
Kuva: Juha Aro
 

Särkänlava

 

 Särkän tanssilava