ITE-TAIDE YLLÄTTÄÄ JA ILAHDUTTAA

Tuomo Rantanen Karuselli   Taiteilija Tuomo Rantanen

Punkalaitumelaisen ITE-taiteilija Tuomo Rantasen taide saa hymyn huulille. Sen ääreen kannattaa ajan kanssa pysähtyä, sillä teokset ovat monimuotoisia ja niissä on usein monta päällekkäistä tarinaa.

- Pyrin luomaan hyväntahtoista, positiivista taidetta. Huumori on aina mukana. Taiteeni ei pelota, mutta miettimään se saa pistää. On näissä kaikissa oma jujunsa.

Rantanen muutti Valkeakoskelta Punkalaitumelle, kun pitkään etsitty maalaistalo lopulta löytyi. Siellä hän nyt tekee taidetta omassa pajassaan. Työasento ei näytä kovin ergonomiselta, mutta polvillaan työskentely on Rantaselle sopivin. Romua muokatessa ITE-taiteilija saa teoksen hahmon sielun syntymään. Joidenkin hänen teostensa inhimillisyys, asennot ja ilmeet hätkähdyttävät. Esimerkiksi "Käärmeissään"-teos kuvasi loistavasti nimensä mukaista tunnetta.

PORTTIKALLION MAASTOON YLLÄTYKSIÄ

- Olen juuri viemässä Porttikallion maastoon teoksiani. Ne ovat siellä Taidesuunnistuksessa sitten nähtävissä elokuuhun saakka. Kaikkea taidettani saa myös koskea. Tällä hetkellä teoksiani on myös Leineperin ruukilla ja Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Urjalan Metsälinnaankin niitä tulee.

Rantanen lupasi itsekin kuljeskella Porttikalliolla silloin tällöin ja juttelee siellä mielellään teoksistaan ihmisten kanssa.

- Myynkin teoksiani ja esittelen Punkalaitumella sijaitsevan kotigalleriani töitä ryhmille ja yksityisille. Soittaa siis saa: 045 604 2915

ITE-taiteen Tuomo Rantanen löysi jo vuonna 1995. Ahkera, luova mies on tehnyt noin 750 teosta. Hämmästyin kovasti hänen taiteensa moninaisuutta. Isojen, auringon paisteessa kimaltelevien töiden lisäksi galleriassa oli pienenpieniä hiirulaisia, ruusuja ja ihmishahmoja.

- Kyllä näiden kanssa aika kuluu. Vaimo tapaa joskus yöllä tulla patistamaan kodin puolelle. Aina lupaan heti, naurahtaa tämä selkeästi oman juttunsa elämässä löytänyt taiteilija.

Lisää valokuvia Rantasen ITE-taiteesta Tule kotiin-hankkeen FB-sivulla.

13.6.2018

Hanna-Mari Kamppikoski