PAPPILAN PUIKOT ANTAVAT PARASTAAN - AIKAANSA JA LÄMPIMIÄ AJATUKSIAAN

Pappilan Puikot

 Kun saavuin Pappilan Puikot-ryhmän vieraaksi, sain heti hartioilleni lohtuhuivin, jonka Eeva Uotila oli tehnyt. Huivi oli ihan itkettävän ihana, siunaten luotu. Pelkkä ajatus siitä, miten suurella rakkaudella ja lämpimin ajatuksin Eeva oli sitä paikkakuntalaiselle naisleskelle kutonut, sai kyyneleet yllättäen silmiini ja kurkun karheaksi.

Idea surevan hartioiden peittämisestä lohtuhuivilla lähti Tampereen Pyynikin alueen papilta Minnamaria Tammisalolta. Tampereen Tuomasyhteisö oli lohtuhuiveja jo jonkin aikaa valmistanut. Nyt näitä lämpimin ajatuksin valmistettuja lohduntuojia valmistetaan koko maassa. Punkalaitumella lohtuhuiveja kutoo tällä hetkellä seurakuntamme Pappilan Puikot-ryhmä, mutta sieltäkin kannustetaan ihan kaikkia osallistumaan. Jos ei ehdi osallistua ryhmän toimintaan, voi hakea diakoniatoimistosta langat ja neulontaohjeen.

Punkalaitumen seurakunnan tarmokas Pappilan Puikot-ryhmä on tehnyt puikot paukkuen töitä jo muutamia vuosia, lohtuhuivit ovat heidän uusin innoittajansa. Tarkoitus on aloittaa niiden jakaminen naisleskille ensi vuonna. Mieslesket saavat surukirjan. Diakonissa Jaana Pyykön mukaan lohtuhuiveja tarvitaan vuosittain ehkä 20-30.

-          Kun pappi menee toimituskeskusteluun tai sureva tulee Pappilaan keskustelemaan, voisi lohtuhuivin saada esimerkiksi silloin. Se, milloin niiden jakaminen aloitetaan, on vielä hieman avoinna, mutta ensi vuoden puolella kuitenkin.

Pappilan Puikot on toiminut nelisen vuotta ja parikymmentä naista käy kolmen viikon välein tässä seurakuntatalon ryhmässä keskiviikkoisin klo 17. Jaana Pyykkö toimii ryhmän yhteyshenkilönä ja Merja Hällfors ohjaajana.

-          Miehiä ei vielä ole mukana, mutta toivotamme myös heidät tervetulleiksi. Ihan kaikenikäiset naiset ja miehet, tulkaa siis mukaan! Jos et osaa vielä kutoa niin me kyllä opetamme. Työskentelemme ja jutustelemme kahvittelun ohessa. Lohtuhuivit ovat uusin tuotteemme, mutta olemme muutoinkin jo muistaneet monia paikkakuntalaisia. Ekaluokkalaiset saavat meiltä aina lämpimät sukat, kuten myös 85-vuotiaat ja vanhemmat omat onnittelusukkansa. Kastepeittoja olemme tehneet jokaiselle punkalaitumelaiselle vauvalla, kertoi Merja Hällfors.

Lähde sinäkin mukaan Punkalaitumen seurakunnan toimintaan! Meillä on kaikenikäisille merkityksellistä tekemistä ja mukavia ryhmiä:

Seurakunnan kotisivu: https://www.punkalaitumenseurakunta.fi/tule-mukaan

Pappilan Puikot-yhteyshenkilö Jaana Pyykkö: 040 804 8814