A
Kuva Mirja Nieminen

KULTTUURIA JA KAVEREITA MIRKUN REISSUISSA

Kymmenkunta vuotta ovat punkalaitumelaiset kulttuurinharrastajat nauttineet oman kunnan monipuolisen kulttuurin lisäksi myös Etelä- ja Länsi-Suomen tarjonnasta. Kuljetus ja vapaa-aikapalvelut Nieminen & Honkala-niminen yhtiö on nimittäin järjestänyt kulttuurireissuja kaikenikäisille.

-          Olen alun perin punkalaitumelainen ja paluumuuttajakin. Muutin takaisin Punkalaitumelle jo 1996 ja toimin joitakin vuosia isäni taksiyrityksessä. Kahdeksan vuotta sitten perustimme avopuolisoni kanssa oman yrityksen. Tällä hetkellä meillä on neljä pikkubussia ja työntekijöitä lisäksemme yksi; veljeni Jussi Nieminen. Laajensimme, koska kouluajoissa tuli tarve isommille autoille, kertoi Mirja Nieminen.

Kotona pariskunnalla on enää yksi tytär, kaksi poikaa ovat jo maailmalla.

-          Punkalaidun on niin kuin iso koti. Ihmiset ovat tulleet kovasti läheisiksi. Vaikkapa vain kauppareissulla puimme yhdessä ilot ja surut. Kyläläiset muodostavat yhtenäisen ja tiiviin yhteisön. Punkalaitumelaiset ovat ihania. Yhdessä tehdään ja toimitaan. Monet reissut ovat saaneet alkunsa asiakkaiden ideoista ja toivomuksesta. Yhteistyö on tullut tutuksi monella tavoin muutenkin. Onhan se ihan huippua, kun osallistutaan ja yhteistyö sujuu. Paikkakunnallamme se on itsestäänselvyys.

REISSUJA MONEEN MAKUUN

-          Olemme tehneet yhteisiä matkoja Etelä- ja Länsi-Suomessa. Monenlaista olemme kokeneet mm urheilutapahtumissa, konserteissa, teattereissa ja tansseissa. 5-20 henkilöä on yleensä ollut matkassa mukana. Lasten ja nuorten kanssa olemme vierailleet teatterissa ja SuperParkissa. Ihan joka reissu tuo muistoksi hymyn huulille pitkäksi aikaa, kertoi Nieminen, joka on yleensä itsekin mukana tapahtumien yleisön joukossa.

Nieminen toimii myös koulunkäynnin ohjaajana Pohjoisseudun koululla. Hän opettaa lisäksi liikuntaa 1. – 2. luokan oppilaille. Kouluajotkin sopivat hyvin pienten koululaisten lukujärjestyksen mukaan tehtäviksi. Tämä ahkera nainen on mukana myös Naisyrittäjäyhdistyksen hallituksessa sekä Punkalaitumen Yrittäjissä ja Osuuspankin hallintoneuvostossa.

-          Monenlaista mahtuu yhteen päiväänkin. Puhumattakaan reissuista! Ehkä ikimuistoisin ilta kaikista tähänastisista oli Oopperan Kummitus Helsingin Oopperatalossa. Silloin meillä oli yhteisruokailukin.

Mukaan matkalle pääsee vaikkapa soittamalla Niemiselle ja tietysti seuraamalla Facebookia ja Instagramia. Loppuvuodesta on luvassa vielä matkat ainakin näihin kulttuuririentoihin: Juice Originals, Jarkko Tamminen Show, Club For Five ja Raskasta joulua Tampere-talossa, Ismo Alanko Logomossa, Paul Abrahamin operetti Viktoria ja hänen husaarinsa Promandesalissa sekä Lauri Tähkä Catorade Centerissä.

Alla linkki yrityksen Facebook-sivuille:

https://www.facebook.com/kuljetusjavapaaaikapalvelut/photos/a.344448299219654/344448289219655/?type=1&theater

3.9.2019

Hanna-Mari Kamppikoski