A

MURHAMYSTEEREITÄ, HUUTOKAUPPA, SPA

- PUNKALAITUMELLE UUTTA SUUNNITTEILLA

 Kuva Katja Idman Mika Leinonen- Huutokauppaamme odotan väkeä ihan ympäri maan. Se tulee olemaan hieman erilainen huutokauppa. Sellainen omituisten tavaroiden huutokauppa. Sieltä saattaa löytää vaikkapa pääkallon, aidon pääkallon, maalailee Punkalaitumelle juuri muuttanut Mika Leinonen, jonka puoliso Katja Idman korjaa pääkallon lähes aidoksi.

Mika oli ostanut ison huutokauppa-kyltin jo paljon aiemmin ennen kuin sai idean itse ryhtyä huutokaupanpitäjäksi. Tätä innostunutta Oriniemestä uuden kodin löytänyttä pariskuntaa ja heidän suunnitelmiaan kuuntelee ihan mielellään. Mikan ja Katjan puheessa vilahtelevat huutokaupan lisäksi sellaiset sanat kuin spa, murhamysteeri-illalliset, dj-keikat, disko, karaoke, airbnb. Kaikki tuo mahtuu hienosti uuden kodin pihapiirissä oleviin rakennuksiin, erityisesti noin 400-neliöinen vanha navettarakennus tulee pariskunnan käsissä saamaan uuden elämän.

- Näimme sekä tässä ostamassamme maatilassa että Punkalaitumessa paljon potentiaalia. Onhan tämä mielenkiintoinen alue. Nyt kun vähitellen olemme asettumassa aloillemme uudessa kodissa, tuntui aika uskomattomalta huomata omenapuiden takaa meitä tervehtivä auringonnousu. Maalaismaisemahan on kovasti rauhoittava ja kaunis.

Mika on aikoinaan lähtenyt maailmalle Lappeenrannasta, Katja Seinäjoelta. Tampereella pariskunta kaipasi lähemmäksi luontoa ja etsivät mökkejä. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat, kun eteen tuli punkalaitumelainen maatila.

- Kaikki on alussa ja paljon on tehtävää. Aloitamme kuitenkin vähitellen. Tähän asuinrakennuksemme yläkertaan suunnittelemme airbnb-majoitusta. Ensimmäinen huutokauppa järjestetään toivottavasti viimeistään ensi vuonna, mutta mitään tiukkoja aikatauluja emme tee, kertoo Mika.

Katja työskentelee tällä hetkellä ammattiopisto Tredussa verkkoviestintäsuunnittelijana, Mika rakennustarvikemyyjänä Tampereella. Ison remonttinsa edessä mies sanoi mielellään hakevansa ylimääräisiä rakennustarpeita naapureiden nurkista maleksimasta. Työreissuillaan hän voi vuorostaan tarvittaessa tuoda tilattua rakennustavaraa tullessaan.

- Keväämmällä pääsemme tutustumaan paremmin ulkorakennuksiin. Nyt aika menee molemmilla töissä ja töiden jälkeen tuomme lopputavaroita Tampereelta uuteen kotiimme. Huutokauppaa varten on jo paljon tavaraa, mutta myös tämän vanhan talon mukana tuli mielenkiintoista irtaimistoa. Murhamysteeri-illalliset ovat toimineet jo 11 vuotta Rovaniemeltä Helsinkiin. Nyt saamme ulkopuolisten tilojen lisäksi oman tilan siihenkin tarkoitukseen. Illallisillamme on ollut murhia ratkomassa jopa 80 henkilöä kerralla, yleensä porukat ovat olleet eri yritysten työntekijöitä.

Sekä Katja että Mika toimivat Expertos-työosuuskunnan kautta eri tehtävissään.

PALJON PIILOSSAKIN

Vieras näkee toisin kaiken paikallisen. Kysäisin näiltä vuoden ensimmäisiltä muuttajiltamme, mitä he näkevät, kun he katsovat ympärilleen Punkalaitumella. Potentiaalin lisäksi he näkevät paljon muutakin.

- Ihan heti kärkeen huomasimme, ettei peuroja juurikaan hyödynnetä alueella. Olisihan se turisteillekin hieno juttu, jos vaikkapa ruokintapaikka sijaitsisi niin, että majapaikan ikkunasta saisi näitä kauniita eläimiä katsella. Paikallisissa ravintoloissakin soisi olevan peuraa tarjolla. Taikayöntie kaipaa tarinaa! Ihan mahtavan upeaa reittiä saa kulkea tätä tietä pitkin, sitä tulisi myös kaupata, markkinoida. Geokätkeily on kasvava harrastus. Se tuo suuriakin joukkoja paikkakunnalle. Punkalaitumen kannattaisi olla siinäkin touhussa mukana. Komeita kätköpaikkojahan täältä löytyisi. Harrastajia on Suomessa noin 35 000, maailmalla miljoonia. He kulkevat kätköjen perässä ympäri vuoden. Majoituspalveluille nämäkin harrastajat ovat iso ryhmä.

Hymy korvissa lähdin tämän tuoreen punkalaitumelaispariskunnan kotoa ajelemaan. On uskoa, on toivoa ja luottamusta! Ihan mahtavaa saada Katja ja Mika kotikonnuillemme! Mielenkiinnolla odottelemme suunnitelmien etenemistä ja toivotamme aurinkoista ja iloista kevättä!

Lue lisää Murhamysteeristä:Murhamysteerit