A

OMA RAHALAITOS ON TÄRKEÄ PALVELU PUNKALAITUMELLAKuva Petri Antila

Ketään ei nöyristellä, mutta kirkkoherralle ja pankinjohtajalle niiaat, opetti mummuni minua. Huomasin yhä notkistavani polviani, kun kättelin Punkalaitumen Osuuspankin toimitusjohtajaa Petri Antilaa. Hän tosin sanoi mummuni oppien jo vanhentuneen. Myös kirkkoherra sai makeat naurut tarinastani.

Antila on luotsannut Punkalaitumen Osuuspankkia jo kahdeksan vuotta. Pankin omistaa yli 2 300 omistaja-asiakasta ja osuuskuntakokous on sen ylin päättävä elin. Omistajien joukossa on sekä luonnollisia henkilöitä, yrityksiä että yhteisöjä.

- Pankkimme on perustettu jo vuonna 1922. Tällä hetkellä meillä on kuusi työntekijää. Digitaalisaatio vaikuttaa tietysti meilläkin, mutta kokonaan nettiin emme ole menneet. Kassamme palvelee siis maanantaista perjantaihin klo 9.30 – 12.00.

Nykyinen elämänmeno ja ehkäpä juuri digitalisaatiokin on tehnyt kerskakulutuksen yhä helpommaksi. Ihan kaikkea on saatavilla ympäri vuorokauden vain yhdellä klikkauksella. Vasta laskun tullen moni saattaa herätä todellisuuteen. Toisaalta myös säästämisen puolesta on ryhdytty rummuttamaan mediassa. Tietoa on saatavilla.

- Meilläkin on pankissa jo alle kouluikäisille lapsille lipaspäivä, jolloin opitaan säästämisen tärkeydestä. Jos raha-asioissa tulee ongelmia niin mitä aiemmin ottaa yhteyttä pankkiin sitä paremmin asiat saadaan hoidettua. Hyvinkin ajankohtainen asia talouselämässä on korkojen nousu. Korkosuojausta kannattaa kaikkien laina-asiakkaiden miettiä. Pörssikursseissakin on heilahtelua havaittavissa, muistuttaa Antila.

YLPEYDEN AIHEITA

Mitä hienoa ja hyvää Punkalaitumella on?

- Ainakin heti tulee mieleen tietysti vaimoni! Hän on punkalaitumelainen ja viihdymme hyvin Kanteenmaassa. Onhan Punkalaitumella paljon hyviä asioita. Kunta on itsenäinen, meillä on oma lukio, oma paikallislehti, suosittu tanssipaikka, monipuolinen urheiluseura. Meille on valmistumassa uusi koulu ja päiväkoti. Asuntoja on saatavilla edullisesti. Luonto on läsnä kaikkialla ja meillä on puhdas ympäristö. Kuntalaisten tulisi kokea ylpeyttä näistä kaikista – ja paljosta muusta.

Antilan työviikon päättää yleensä Vilu-uimareiden ilta Vehkajärven Kivirannassa. Suosittu ja terveyttä edistävä harrastus on Punkalaitumellakin noussut kovasti suosituksi. Antilakin on löytänyt avantouinnista oivan keinon katkaista arki, se on hieno harrastus mukavassa seurassa ja vieläpä upeissa maisemissa omalla kotipaikkakunnalla.

Linkki Op-Punkalaitumen sivuille: OP Punkalaidun