A

PITOJA, PULLAA JA PALJON MUUTAJuhla- ja leivontapalvelu Minttu

Jo kaksi vuotta on Lähdeniemen perhe pyörittänyt Juhla- ja leivontapalvelu Minttua. Tyttäret Niina Lähdeniemi ja Noora Kyläsorri sekä äitinsä Irene Lähdeniemi ovat kaikki yhä toimistotyössä, yritys työllistää heidät iltaisin ja viikonloppuisin.

- Valmistamme sekä suuremmat pidot että vain yhden kakun. Ja kaikkea siltä väliltä. Punkalaidun ja Urjala ovat vahvimpia alueitamme, jonkin verran lähiseudulla työskentelemme myös. Kakkubuffet on suosittu juttu ja sen voimme järjestää vaikka asiakkaan kotona. Pikkujouluissakin tällainen on hyvä idea. Pop-up-myymälää olemme myös silloin tällöin pitäneet, kertovat yrittäjänaiset.

Mintun toimitila sijaitsee Tursassa. Osa tontista on Urjalaa, osa Punkalaidunta. He ovat etsineet Punkalaitumeltakin sopivaa tilaa. Naiset kertovat saaneensa taitonsa äidiltään.

Äidin opissa olemme olleet, mutta onneksemme olemme myös kaikki saaneet työskennellä leipomossa. Nuorempi siskomme auttelee meitä kiireisimpinä aikoina. Asiakkaat tietävät hyvin, mitä tahtovat. Usein heillä on jo jonkinlainen hahmotelma tai teema, mutta mielellämme myös autamme.

Mitä nämä nuoret naiset pitävät Punkalaitumesta?

- Punkalaidun on meille rakas. Rauhallisuus ja turvallisuus ovat tärkeitä asioita ja palveluitakin on saatavilla. Useampi kaupunki on lähellä. Työpaikkoja tarvitaan, mutta täältä on lyhyt työmatka muuallekin - ja etätyöhän on nykyisin suosittua. Paikkakunnan yrittäjien kanssa yhteistyö pelaa hienosti.

Juhla- ja leivontapalvelu Mintun herkutusten luojat toivovat suuret tilaukset muutamaa kuukautta ennen juhlaa, kakkutilaukset noin viikkoa ennen.

Linkki yrityksen sivuille: Juhla- ja leivontapalvelu Minttu