A

POSSUA JA PEURAA PUNKALAITUMELTAKuva Metsärannan liha

Metsärannan Liha on toiminut Punkalaitumella jo yli 20 vuotta. Yritteliäs pariskunta, Siru ja Arvo Marttila ovat paljosta vastuussa. Heillä on kaikkiaan kymmenkunta työntekijää, 400-500 sikaa, myymälä ja maatila. Heidän tyttärensä ovat 15- ja 19-vuotiaita.

- Isäni Esko Marttila perusti Metsärannan Lihan 1995. Sirun kanssa tulimme omistajiksi vuonna 2001 ja vähitellen olemme toimintaamme kehittäneet ja laajentaneet. Viljelemme tässä ohessa, meille kun on tärkeää, että viljelemme itse sikojemme ruuan. Peuraa ja hirveä saamme lähialueen metsästäjiltä, joskus karhustakin olemme tuotteita valmistaneet, kertoo Arvo Marttila.

Riista-aika ja joulu ovat yrityksen kiireisintä aikaa. Silloin myös myymälä on avoinna joka päivä, muutoin perjantaisin. Monenmoista herkkua on myymälässä tarjolla ja omien tuotteiden lisäksi yrityksestä saa myös paikallisten tuottajien tuotteita. Lähinnä suuhunpantavaa, mutta onpa siellä myyty lähiseuduilla tehtyjä villasukkiakin. Näkyipä myymälän hyllyillä myös puukko poikineen. Myymälästä voi käydä ostamassa vaikkapa kinkun tai jonkun muun kymmenistä Metsärannan Lihan herkuista. Tuotteita saa myös kaupoista ja ravintoloista, erilaisista tapahtumista. Sekä K- että S-ryhmän liikkeissä on Metsärannan tuotteita myynnissä.

Miltä näyttää tulevaisuus Punkalaitumella?

- Parasta toivotaan ja kovasti töitä teemme. Ammattitaitoisia työntekijöitä on meidän alallamme hieman hankalakin välillä saada. Meillä on nettisivut ja FB-sivut, ne ovat markkinoinnissa tärkeitä. Olemme molemmat aina asuneet Punkalaitumella, eikä täältä ole ollut halua pois lähteä. Täällä on turvallista ja luonto lähellä. Lapsista ei tarvitse murehtia, jos leikkimään lähtevät. Meillä koko kylä kasvattaa lapset. Punkalaitumen sijaintikin on hyvä, meillä kun on monta kaupunkia lähellä. Jos meinaan joskus kaupunkiin on asiaa, naurahtaa tämä toimelias, tyytyväisen oloinen pariskunta.

Lue lisää yrityksestä:Metsärannan Liha