A

 PUNKALAITUMEN APTEEKKIKuva Anna Nurmi

 Kun kuntalaisilta kysyy palveluista, kertoo moni yhdeksi tärkeimmistä sen, että Punkalaitumella on oma apteekki. Parisen kuukautta apteekkarina toiminut Anna Nurmi on huomannut sen. 

- Monet ovat tulleet kädestä pitäen toivottamaan tervetulleeksi ja ihan kiittäneetkin siitä, että apteekki paikkakunnalla on. Kovasti innoissani olen kaikesta itsekin. Kolmisensataa vieraili avajaisissa ja muutenkin on vipinää riittänyt. Aika myöhään olen iltaisin työskennellyt, paljon kun on uudessa apteekissa puuhaa ja paljon on suunnitelmia ja uuttakin jo mielessä, kertoo viisi työntekijää työllistävä Nurmi.

Uudella apteekkarilla on koti Tampereella. Kolme lasta, mies ja kaksi koiraa pitävät huolta siitä, että vapaa-aikanakin eloa ja iloa riittää.

UUSIA IDEOITA

- Olen lisännyt apteekin tuotevalikoimaa, jonkin verran on siis ihan uusiakin tuotteita. Pyrin myös pitämään isoa varastoa, jotta asiakas löytää haluamansa ja saa lääkkeet joustavasti. Asiakkaalle maksuton kanta-asiakkuus on ihan uusi juttu. Nyt jo kanta-asiakkaita on useampi sata. Terveyteen liittyviä teemapäiviä aion järjestää. Ensi viikolla on ensimmäinen Muistiviikko. Pyrin myös tuomaan erilaisia potilasjärjestöjä esille. Noutoautomaattia suunnittelen, se olisi hyvä lisäpalvelu.
Punkalaitumelle siirtyessään Anna Nurmi on saanut erilaisen asiakaskunnan kuin Tampereella. Edellisessä työpaikassaan hän tapasi paljon lapsia, myös Punkalaitumelle lapsiasiakkaat ovat lämpimästi tervetulleita. Lasten tuotteille on nykyään ihan oma hyllykin.

- Yhteistyö marketin ja lounaskahvilan kanssa sujuu hienosti. Punkalaitumelaisten kanssa viihdyn hyvin. Olen itse sielunmaisemaltani juuri samanlainen: yhteisöllinen ja maalainen. Tykkään siitä, kun tullaan tutuiksi. Jutellaan muutakin kuin asiaa, sanoo tämä Pohjois-Pohjanmaalta Pyhäjoelta kotoisin oleva apteekkari.
Anna Nurmen isä on eläköitynyt kunnanjohtajan virasta Pyhäjoelta. Ei siis kumma, että myös tyttärellään on kova kiinnostus kunnan asioihin. Yllätykseksi apteekkarille itselleenkin paljastui se, että hänen isoäitinsä serkku on aikoinaan toiminut hammaslääkärinä Punkalaitumella. Ehkä juuri siksi Nurmesta tuntuikin, että kotiin tulee, kun ensimmäistä kertaa Punkalaitumelle ajeli.

Punkalaitumen Apteekki on avoinna ma-pe klo 9-17, la klo 9-14

Lue lisää:Punkalaitumen apteekki