A

KOULUTINTTI MAJOITTAA PITÄJÄLLÄ

 

 Kuva Sakari Pärssinen
Sakari Pärssiselle on iskenyt melkoisen pitkä jälki-istunto! Hän on nimittäin yhä koulussaan, vaikka opettajat ja luokkatoverit ovat rakennuksesta poistuneet jo 47 vuotta sitten.
 
- Vuonna 2000 muutimme vaimoni Hanna-Riitan kanssa kotikonnuilleni Punkalaitumelle. Alastarolla työskentelimme sähkölaitoksen palveluksessa. Vuodesta 1998 tämä vanha kouluni on toiminut Koulutintti-nimisenä Peti & Puuro-majoituksena (Bed & Breakfast). Suurissa saleissamme hoituvat myös juhlat ja kokoukset. Asumme rakennuksessa itse, kertoi Sakari.
 
MONESSA MUKANA
 
Kuten niin monella muullakin reippaalle punkalaitumelaisella pariskunnalla, on myös Pärssisillä monta rautaa tulessa. Mies on kylillä tunnettu myös jokilaivan kipparina. Tätä alusta grilleineen päivineen voi tilata isommallekin ryhmälle. Viisi mökkiä (Uisku, Tuisku, Luisku ja Muisku sekä Passimökki) sijaitsevat Porttikallion hienoissa maastoissa. 
 
Tämä perinteikäs talo on kirkon jälkeen seuraavaksi rakennettu julkinen rakennus Punkalaitumella. Jokirannassa uljaasti seisova Koulutintti rakennettiin vuonna 1874. Sen seinät voisivat kertoa monta tarinaa. Siinä on nimittäin toiminut sekä posti että Punkalaitumen Sanomien toimitus. Sota-aikanakin rakennusta on tarvittu.
 
Koulutintiksi rakennus kastettiin Pärssisten myötä. Sakari on käynyt lintumatkailukoulutuksen, nimi on muistona niiltä ajoilta.
 
- Nimi oli onnistunut, koska tuntuu, että se muistetaan hyvin. Lintumatkailua ei viime aikoina ole kovasti ollut, mutta onkiville yöpyjille meiltä löytyy aina onki! Joesta saa särkikaloja, haukia ja kirjolohiakin. Kyläyhdistys istutti peräti 5 000 kuhaa, joten tervetuloa ja tiukkoja siimoja!
 
Lue lisää Pärssisten matkailuyrityksestä:Koulutintti