A

YRITTÄJYYTTÄ MONELLA TAVOINKuva Pieni Saippuakauppa

 
Huom! Pieni Saippuakauppa on muuttanut osoitteeseen Vammalantie 1017.
 
Pieni Saippuakauppa Punkalaitumella on vain osa Hanna-Mari Vuorisalon arkea. Tällä hetkellä 4H:n toiminnanjohtajan pesti nappaa Hanna-Marin ajasta leijonaosan, mutta rouvan tapaa myös vaikkapa äestystouhusta oman kotitilan pelloilta Illosta. Tilaa hän viljelee aviomiehensä kanssa.
 
- Mietin yrittäjäksi ryhtymistä ja Pieni Saippuakauppa oli juuri sellainen, mikä sopi tarkoitukseen. Tamperelainen yrittäjä oli liikkeestään luopumassa, kun minä sen löysin kolmisen vuotta sitten. Minulla on nyt pieni putiikki keskustassa Punkalaitumella, mutta pääasiallisesti myyn verkkokaupassa. Asiakkaani ovat siis ihan koko maasta. Joulu on huippusesonki tällä alalla, mutta Punkalaitumella huomaa myös selvästi mökkiläisten saapumisen. Liike on avoinna tiistai-iltapäivisin ja torstai-aamupäivisin, minut tavoittaa myös puhelimitse ja sähköpostitse, kertoi tämä monessa mukana oleva 38-vuotias nainen.
 
Pienen Saippuakaupan tuotteet Hanna-Mari pyrkii pitämään mahdollisimman kotimaisina, osan hän tuo myös itse maahan. Tuotevalikoimaan kuuluvat saippuat, hius- ja ihonhoitotuotteet, kodin puhdistusaineet, pesupähkinät, pyyhkeet, postikortit, korut... Heti ei arvaisi suosituinta tuotetta. Se on nimittäin koirashampoo!
 
4H-TOIMINNASTA MONEKSI
 
Neljää hoota - harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi - pitävät pääperiaatteinaan lukuisat järjestöt ympäri maailman. Kotimaisiakin 4H-yhdistyksiä on yli 200. 
 
4H-toiminta on aktiivista ja monipuolista. Monia nuoria yrittäjiä toimii paikkakunnallamme ja 4H-yrittäjyyden jälkeen he monesti jatkavat valitsemallaan alalla. 4H organisoi Nuorisotilan toimintaa, joten kutakuinkin kaikki Punkalaitumen nuoret ovat jollain tapaa toiminnassa mukana. 6-28-vuotiaat puuhaavat yhdistyksessä monenlaista.
 
- Tällä hetkellä nuoria yrittäjiä on mm kahvilanpitäjinä, kissanhoitajina, piha- ja siivoustöissä, pyöränkorjaajina, lastenhoitajina. Mehuaseman toimintaa virittelemme ja Landet liikkellä-hankkeemme tuo maaseudulle työpaikkoja. Nokkosta myimme ravintoloille, paljon enemmänkin olisi mennyt kaupaksi mitä saimme kerättyä. Anna aikaa-projektissa paikallisten yrittäjien avustamana yksi nuori on tälläkin hetkellä työllistettynä vanhusten apuna, kertoi Hanna-Mari.
 
HAASTEITA JA HIENOJA PUOLIA
 
- Iso haastehan se on, että saamme nuoret jäämään tai ainakin palaamaan Punkalaitumelle. Teollisuuden saaminen tänne olisi tärkeää. Sen myötä tulee sitten työpaikkoja, ihmisiä ja uusia palveluitakin. Nykyiset palvelut kyllä pysyvät, jos me vain ymmärrämme käyttää paikallisia palveluita. Hienointa täällä on luonto, vapaus ja sekin, että päätöksenteko on notkeaa. Täällä on kaikin tavoin helppoa elää ja olla. Paras paikka itselleni on oma koti ja kasvimaa. Kotimetsät, joista saa marjoja ja sieniä, luetteli Hanna-Mari, joka kertoi poimineensa puolukoita vaikka taskulampun valossa, jos ei valoisalla metsään ehdi.
Tutustu yrityksen sivuihin:Pieni Saippuakauppa