A

JONKKA MONESSA MUKANAKuva Laura Jonkka

 

 
- Punkalaidun on ihan mahtava kunta! Meillä on paljon vahvuuksia, hinta-laatusuhde kohdillaan, palvelut saatavilla ja yrittäjyys tärkeä osa elämää. Luonto ja puhtaus ovat sellaisia asioita, jotka tarvitsisivat enemmänkin palstatilaa. Nämä kaikki ovat meille asukkaille itsestäänselviä juttuja. Kunpa vain muistamme puhua niistä ääneen ja kertoa muillekin, sanoo Punkalaitumen Yrittäjien 36-vuotias puheenjohtaja Laura Jonkka.
 
Samaisen naisen löytää myös Punkalaitumen seurakunnan kirkkovaltuustosta ja Osuuspankin hallituksen kokouksista. Kuntapolitiikkaan Lauralla ei ainakaan vielä ole kiirettä.
 
- Ihan kaikkeen ei aika ja rahkeet riitä juuri tällä hetkellä. Menen kuitenkin aina sata lasissa, haluan tehdä hommat hyvin ja valmistelukin on tärkeää. Yrittäjien puheenjohtajana minulle on ollut erityisen tärkeää se, että suhteet kuntaan ovat hyvässä kunnossa. Yhteistyöllä saa paljon aikaan! Kunnassa on 300 yrittäjää. Heitä ei sovi unohtaa.
 
Aika moneen Lauran aika kuitenkin riittää: oma yritys työllistää hänen lisäkseen yhden henkilön. Heikki-miehensä kotitilan hoito sekä sahausurakointi ja koneurakointi täyttävät pariskunnan päivät ja silloin tällöin Laura hyppää myös tarjoilukeikoille erilaisiin juhliin. Neljä lasta, kaksi koiraa ja talokin omansa vaativat.
 
- Hyvä on joskus sanoa myös "Ei", nainen naurahtaa.
 
 
YRITYS KOTITILALLA
 
Turkulainen Jonkka tapasi punkalaitumelaisen miehensä 18 vuotta sitten ja vuonna 2010 hän perusti työ-, turva- ja edustusvaatteisiin, painatuksiin, teippauksiin ja brodeerauksiin erikoistuneen yrityksen. Hän palvelee lähinnä yrityksiä, mutta myös yksityiset ovat tervetulleita.
 
- Aina yksityisten lahjat tms virkistävät yritysten töiden ohessa. Painamme ja brodeeraamme mm. pyyhkeisiin, boxereihin, takkeihin, sukkiin, saunatekstiileihin ja kasseihin. Laatu on meille tärkeä juttu, myös liikelahjat löytyvät meiltä.
 
VALOA TULEVAISUUDESSAKIN
 
Punkalaitumen tulevaisuuden Jonkka näkee valoisana.
 
- Olen optimistinen luonne ja uskon vahvasti, että meillä menee hyvin ja että pärjäämme. Punkalaidunta asuttaa hieno ja tiivis yhteisö. Täällä saa tukea, apua ja turvaa. Uudetkin asukkaat meillä otetaan avosylin vastaan, sanoo hän.

Yrityksen kotisivut:Jonkka