A

Kuva Sakari Pärssinen

YHDISTYSTOIMINTAAN KAIVATAAN TOIMIJOITA

Liikunta onnellistaa ja ryhmässä liikkuminen antaa paljon. Oman kylän ladut ja polut ovat tuttuja ja rakkaita monelle punkalaitumelaiselle lapsesta lähtien. Onpa paikkakunnalle perustettu liki 30 vuotta sitten yhdistyskin nimeltään Punkalaitumen latu ja polku ry. Upeiden, yhteisöllisten vuosien jälkeen yhdistyksen tulevaisuus on puheenjohtaja Sakari Pärssisen (kuvassa) mukaan kuitenkin uhattuna.

- Yhdistyksessämme on ollut monenlaista mukavaa yhteistä eloa ja menoa. Lapin hiihtoreissumme on ollut todella suosittu. Nytkin se järjestetään viikolla kymmenen. Meillä on ollut pyöräily- ja kävelyvihot kylillä, valitsemme Vuoden liikkujan, olemme olleet puuhaamassa hiihtotapahtumia, valohölkkää, maanantaipyöräilyä, laturetkiä, ystävänpäivätansseja. Olemme myös pitäneet Porttikallion ladun auki. Avantouinti kunnan rannassa on tärkein tulonlähde yhdistyksellemme, maanantaipyöräilyn olemme järjestäneet vapusta juhannukseen - ja paljon muuta - mutta nyt näyttää valitettavasti tulevaisuus aika synkältä, huokaisee Pärssinen.

KOKO PERHEELLE

Jäseniä Latu ja Polku-yhdistyksellä Punkalaitumella on nelisenkymmentä, mutta niistä suurin osa on perhejäseniä. Tällöin osanottajamäärä tapahtumissa kasvaa. Pärssisen mukaan kaikki tapahtumiin osallistuvat eivät ole jäseniä.

Avantouinnissa saa käydä kerran maksutta, jotta tietää, mihin ryhtyy. Avantouinti hoituu hienossa yhteistyössä kunnan ja Yrittäjien kanssa. Kunnan kauniissa rannassa viihtyy yleensä noin 20 henkeä kerralla. Joka toisen saunavuoron hoitavat Yrittäjät, joka toisen Latu ja Polku ry. Kunta auraa tien ja hoitaa polttopuut. Neljällä eurolla pääsee pulahtamaan jäiden sekaan syyskuun alusta vappuun asti. Olen niin monelta suunnalta kuullut niin pakkohan se on uskoa, että mahdottoman mukavaa näillä perjantaipulikoijilla on. Vilu-uimareita he ovat oikealta nimeltään.

KYSELY TULOSSA

Pärssinen kertoo, että jäsenille lähetetään keväällä kirje, missä kysytään, ketkä ovat valmiita oikeasti sitoutumaan yhdistystyöhön. Yksi tai kaksi ei pitemmän päälle voi kantaa koko vastuuta, koska monenlaisessa järjestelyssä on paljon hommia. Tietysti yhdistys toivoo myös ihan uusiakin jäseniä. Kevään kokoukseen mennessä päätetään, jatkuuko yhdistyksen toiminta vai loppuuko se.

Se sellainen olisi kovasti ikävä juttu, sillä lähialueen Latu ja Polku-yhdistykset ovat hyviä yhteistyökumppaneita samoin kuin kunta ja Yrittäjät. Uusiakin yhteistyökuvioita ollaan lämmittelemässä. Puhumattakaan siitä, miten hieno arvomaailma yhdistyksellä on. Latu ja Polku ry toimii myös kaiken ikäisten kuntalaisten iloksi.