A

Haastepyöräily 2021

Tule mukaan Liiku ry:n perinteiseen Haastepyöräilykampanjaan, jossa Punkalaidun on mukana perusajan 1.5. - 27.6. sekä lisäajan 28.6. - 31.8.

 

Haastepyöräilyn idea on, että ihmiset kirjaavat pyöräilemänsä kilometrit oman kunnan kilometrisaldoon mobiilisovellukseen. Sovellus kannustaa seuraamaan omia kilometrejä ja kartuttaa koko ajan kunnan pyöräilijöiden yhteisiä kilometrejä. Kilometreihin voi laskea pyöräilyn tavallisella pyörällä, sähköpyörällä, kick bike -pyörällä ja tandem-pyörällä. Kaikki kampanja-aikana missä tahansa poljetut kilometrit saa kirjata mobiilisovellukseen.

Sovellus ladataan Internetistä verkkosivulta löytyvästä osoitteesta ja kiinnitetään puhelimen aloitusnäyttöön, jolloin sitä on helppo käyttää. Valitettavasti koronan takia perinteisiä kirjaamisvihkoja ei voida järjestää.

Linkki mobiilikirjaus-ohjeisiin

Huom. Jos mobiilikirjaus ei sinulta onnistu, voit hakea kirjastolta paperisen pyöräilypassin ja kirjata kilometrisi siihen. Jos haluat osallistua arvontaan, toimita pyöräilypassi kampanjan perusajan loputtua (viimeistään 29.6.) kirjastolle/hyvinvointiohjaaja Anna-Kaisa Aallolle ja kirjaamme kilometrit puolestanne. 

 

Haastepyöräilyn Lounais-Suomen alueen palkinnot ovat arvokkaita - muun muassa polkupyöriä. Palkintoja on vuosien varrella sattunut mukavasti myös Punkalaitumelle. Punkalaitumen Latu ja polku jakaa paikkakuntalaisten kesken myös omia palkintoja.

Pyöräillessä on tarpeen noudattaa korona-ajan ohjetta turvaväleistä. Tärkein varuste ylipäänsä pyöräillessä on pyöräilykypärä.

Päällystettyjen teiden varrelta löytyvät postilaatikot, joissa on ohje digitaalisesta tietojen keruusta. Laatikoiden avulla voi suunnitella tavoitteellisen reitin. Laatikoiden sijainnit näkyvät alla olevassa kartassa. Laatikoista huolehtivat Ladun ja polun pyöräilyaktiivi Marko Ketola ja puheenjohtaja Sakari Pärssinen ja pyöräilykampanjaa tukee myös Tapani Henttinen.

Punkalaitumen Latu ja polku -niminen keskusteluryhmä Facebookissa on kätevä tapa jakaa liikuntavinkkejä, kuvia ja kommentteja omista liikuntaharrastuksista. Liity mukaan, se ei maksa mitään eikä edellytä, että on jo Ladun ja polun jäsen. Jaetaan kuvia pyöräreittien varrelta ja kannustetaan sielläkin toinen toisiamme liikkeelle. Nappaa vaikka kuva pyöräilyseurueestasi ja jaa se ryhmään!

Haastepyöräily kartta 2021

Haastepyöräilyn postilaatikkokartta tiedostona (Haastepyöräily kartta 2021)

Liiku ry:n Haastepyöräilysivut: https://www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/?

Lisätiedot:
Hyvinvointiohjaaja Anna-Kaisa Aalto
040 193 9009
anna-kaisa.aalto@punkalaidun.fi