A

Haastepyöräily 2020

Kiitos kaikille Haastepyöräilykampanjaan osallistuneille! Kampanjan perusaika on nyt päättynyt. Tulokset löydät täältä: Haastepyöräily lopputulokset 2020. Mobiilisovellus on edelleen käytössä eli voit kirjata kilometrejäsi edellen sovellukseen. Hyviä kilometrejä!

Tule mukaan Liiku ry:n perinteiseen Haastepyöräilykampanjaan, jossa Punkalaidun on mukana perusajan 1.5. - 21.6. sekä lisäajan 22.6. - 31.8. Vuoden 2020 kampanjassa uutta on, että jokainen voi pyöräillä silloin ja siellä kuin se itselle parhaiten sopii ja kirjata kilometrinsa mobiilisovelluksella internetissä.

 

Mobiilikirjausohjeet löydät täältä
https://www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/mobiilikirjaus/

Huom. Jos mobiilikirjaus ei sinulta onnistu, voit kirjata kilometrisi paperille. Tällöin voit toimittaa kilometrit juhannuksen jälkeen kampanjan perusajan loputtua ja elokuun jälkeen jatkoajan loputtua kirjastolle Elina Joupin (040 193 9009) kanssa sovitulla tavalla.

 

Haastepyöräilyn idea on, että ihmiset kirjaavat pyöräilemänsä kilometrit oman kunnan kilometrisaldoon mobiilisovellukseen. Sovellus kannustaa seuraamaan omia kilometrejä ja kartuttaa koko ajan kunnan pyöräilijöiden yhteisiä kilometrejä. Kilometreihin voi laskea pyöräilyn tavallisella pyörällä, sähköpyörällä, kick bike -pyörällä ja tandem-pyörällä. Kaikki kampanja-aikana missä tahansa poljetut kilometrit saa kirjata mobiilisovellukseen.

Sovellus ladataan Internetistä verkkosivulta löytyvästä osoitteesta ja kiinnitetään puhelimen aloitusnäyttöön, jolloin sitä on helppo käyttää. Valitettavasti koronan takia perinteisiä kirjaamisvihkoja ja yhteislähtöjä pyöräilemään ei voida järjestää.

Haastepyöräilyn Lounais-Suomen alueen palkinnot ovat arvokkaita - muun muassa polkupyöriä. Palkintoja on vuosien varrella sattunut mukavasti myös Punkalaitumelle. Kannattaa siis opetella uusi sovellus, niin voi osallistua arvontaan! Punkalaitumen Latu ja polku jakaa paikkakuntalaisten kesken myös omia palkintoja.

Pyöräillessä on tarpeen noudattaa korona-ajan ohjetta turvaväleistä. Tärkein varuste ylipäänsä pyöräillessä on pyöräilykypärä.

Päällystettyjen teiden varrelta löytyvät postilaatikot, joissa on ohje digitaalisesta tietojen keruusta. Laatikoiden avulla voi suunnitella tavoitteellisen reitin. Laatikoiden sijainnit näkyvät alla olevassa kartassa. Laatikoista huolehtivat Ladun ja polun pyöräilyaktiivi Marko Ketola ja puheenjohtaja Sakari Pärssinen ja pyöräilykampanjaa tukee myös Tapani Henttinen.

Punkalaitumen Latu ja polku -niminen keskusteluryhmä Facebookissa on kätevä tapa jakaa liikuntavinkkejä, kuvia ja kommentteja omista liikuntaharrastuksista. Liity mukaan, se ei maksa mitään eikä edellytä, että on jo Ladun ja polun jäsen. Jaetaan kuvia pyöräreittien varrelta ja kannustetaan sielläkin toinen toisiamme liikkeelle. Nappaa vaikka kuva pyöräilyseurueestasi ja jaa se ryhmään!

Kartta valmis

Haastepyöräilyn postilaatikkokartta tiedostona (Haastepyöräily kartta 2020)

Liiku ry:n Haastepyöräilysivut: https://www.liiku.fi/aikuisille/haastepyoraily/?

Lisätiedot:
Elina Jouppi
Hyvinvointiohjaaja
040 193 9009
elina.jouppi@punkalaidun.fi