SANNI TOI PUNKALAITUMELLE VALOISAN JA ILOISEN ZUMBAN – JA PERHEENSÄ

Kuvassa Sanni Silvasti

Punkalaitumelle on tänä vuonna muuttanut 84 uutta asukasta! Lämpimästi tervetuloa!

Yksi näistä muuttajista sai heti ensimmäisellä tapaamisellamme hien virtaamaan. Siihen hän pyrkiikin, nainen tunnusti.

- Pyrin siihen, että jokaisella Zumba-tunnillani olisi sekä paljon vauhdin hurmaa että hymyilyä ja hyvää mieltä. Haluan, että ihmiset nauttivat musiikista ja itsensä liikuttamisesta. Tuntuu aina yhtä hyvältä, kun kovassa vauhdissa ihmiset laulavat mukana. Ei väliä, ovatko kappaleet espanjaksi vai suomeksi, tämä hyvin energisenä ja asiantuntevana Zumbaguruna tunnettu Sanni Silvasti kertoo.

Punkalaitumen kunta tarjoaa tänäkin syksynä useita liikuntaharrastuksia maksutta, vesijumppiinkin pääsee muutamalla eurolla. Vaikka syysillat ovatkin olleet välillä synkkiä ja myrskyisiä, on liikuntahallille suunnannut joka Zumba-sunnuntai iso harrastajajoukko. Monet matkaavat Sannin Zumbaan naapuripaikkakunniltakin.

- Olen toiminut Zumba-ohjaajana kohta kymmenen vuotta. Vedän myös Strong by Zumbaa, joka on kovatehoinen hiit-tunti. Pilatesfunc-tuntejakin ohjaan. Tällä hetkellä teen päivätyökseni maatalouslomituksia. Sen kanssa on hieman haastavaa yhdistää iltajumppia. Kovasti innostunut olen jumpistakin, mutta kohtuus on hyvä muistaa. Olen suorittanut liikunnan ammattitutkinnon, koulutukseltani olen fysioterapeutti ja urheiluhieroja.

PUNKALAITUMESTA KUULTUA

Sannin perheeseen kuuluu 14-vuotias Vilho-poika ja Jari-avomies. Jarin kolme lasta asustavat hekin Punkalaitumen kotia säännöllisesti.

- Muutimme Punkalaitumelle Hausjärven Hikiältä huhtikuussa. Urjalasta muutin aikoinaan Helsinkiin opiskelemaan. Uskomattoman kauniilla paikalla sijaitseva Särkänlava on uudessa kotikunnassani se ehdottomasti upein paikka! Siellä on kesäkeskiviikkoisin ihmeellinen tunnelma ja paljon tanssijoita. Sen esittelisin myös turisteille tai omille vierailleni. Punkalaitumesta kertoisin tietämättömille, että asun rauhallisessa maalaispitäjässä Pirkanmaalla. Täällä on runsaasti maataloutta ja kunta on hyvin aktiivinen, vireä ja aikaansaava. Erityisen ylpeä olen siitä, miten Punkalaitumen kunta kannustaa asukkaitaan tarjoamalla niin monia maksuttomia tai erittäin edullisia liikuntaryhmiä. On myös hienoa, että kunta on pysynyt itsenäisenä.

Millaisia punkalaitumelaiset ovat mielestäsi?

- Puheliaita, iloisia, avoimia. Ehkä peruspunkalaitumelainen on noin 50-60-vuotias maanviljelijämies, jonka traktorin perässä saan körötellä maantiellä, naurahtaa Sanni.

LAPSIPERHEET ARJEN MESTAREITA

Millaisia harrastuksia lapsiperheessä on?

- Omakotitalo tuo hyvin sisältöä elämään, etenkin, kun keväällä alkanut remontti ei ole vieläkään antanut merkkejä loppumisesta. Kotona viihdymme hyvin ja näin syksyllä saatan innostua neulomisestakin. Sienimetsässä käyn koiran kanssa. Koiran kanssa lenkkeilen muutenkin paljon. Mielelläni otan vinkkejä vastaan hyvistä lenkkimaastoista Punkalaitumella! Omia jumppia minulla on tällä hetkellä 3-4 tuntia viikossa eli ne ovat harrastus, ei työ. Mieheni tykkää autoista, mutta kodin remontointi vie nyt ajasta ja rahoista leijonaosan. Poika on monen muun teinin tapaan kiinnostunut lähinnä tietokonepeleistä. Pikkulapsille on paljon harrastuksia, vähän isompia vanhemmat kuljettavat lähikunnissa.

Punkalaidun on siitäkin erikoinen kunta, että täällä yhä vain ymmärretään talkootyön voima. Moni isompikin juttu hoituu isoilla talkoilla. Miten tämän tärkeän talkoolaisuden saisi synnytettyä myös nuorissa?

- Jospa se yhdistettäisiin opetussuunnitelmaan? Opittaisiin tekemään kavereiden kanssa?

Mitkä mielestäsi ovat kolme kovaa kunnassamme? Punkalaitumen valttikortit?

- Ainakin luonto, uusi koulu ja päiväkoti. Se, miten virkeä kunta on kaikessa.

Moni kärvistelee tänä päivänä kilojensa kanssa. Osalla kärvistelijöistä runsas kilomäärä johtuu laiskuudesta ja mukavuudenhalusta. Kerro, mitä tehdä, kun kilot kertyvät, eikä liikunta innosta?

- Tavallista, terveellistä ruokaa saa syödä ihan reilulla kädellä, ilman että annoskoosta voisi syyttää ylipainoa. Kun liikkuu paljon niin pitää myös syödä riittävästi. Jotta liikkumisesta tulisi elämäntapa ja rutiini, pitäisi löytää laji, josta ihan oikeasti myös tykkää. Älä vähennä syömistä, vaan tarkista, mitä syöt! Kun liikkuu riittävästi, jaksaa paremmin arjessakin. Kannustan aina myös voimaharjoitteluun – kotona tai salilla! Lihaksethan ne muodot antavat vartalolle. Sopivasti ja monipuolisesti liikuntaa ja riittävästi ravintoa ja lepoa. Aika yksinkertaista, eikös?

21.10.2019
Hanna-Mari Kamppikoski