TULE KOTIIN –HANKE PÄÄTTYI

Kuvassa Hanna-Mari Kamppikoski

Valokuva: Juha Aro

KIITOS YHTEISTYÖKUMPPANIT, KIITOS MAHTAVAT KUNTALAISET!

Tule kotiin –hanke houkutteli kahtena peräkkäisenä vuonna ihanalle maaseudulle uusia asukkaita ja kertoi Punkalaitumesta muutoinkin hyvää ja positiivista. Sitähän on riittänyt! Hankkeen FB-sivu, Instagram sekä kotisivu jäävät elämään, vaikka hanke päättyi 30.4.2020.
Hankevetäjä Hanna-Mari Kamppikoski on kovasti otettu kuntalaisten suuresta panostuksesta koko hankeaikana.

-Hanketyössä ehdottoman tärkeä tuki ja työn nostattaja on ollut tämä koko kunta. Hankevetäjälle on avattu ovet yrityksiin, järjestöihin ja koteihin. Hankkeen FB-sivuilla on suuri ja aktiivinen tykkääjien lauma, 1 053 seuraajaa. Leijonaosa ryhmästä on paikkakuntalaisia, mutta heitä on myös muualta päin Suomea - ja jopa seitsemästä muusta maasta (Ruotsi, Kanada, Yhdysvallat, Viro, Ranska, Espanja ja Australia). Hyvin usein FB-sivumme kommenteissa kuuluu ikävä vanhoille kotiseuduille tai maaseudulle. Yhteistyö paikkakunnan järjestöjen ja yritysten kanssa on ollut hedelmällistä. Erityisen ponnekkaasti lähtivät hanketyöhön Punkalaitumen Golf ja Lounasravintola Mokoma. Nämä lupasivat hankeaikana jokaiselle uudelle asukkaalle ilmaisen golfkauden ja lounaan. Kunta muistaa jokaista uutta vauvaa 300 eurolla. Kevään 2020 Vauvaillassa myös useat muut tahot halusivat olla vauveleille lahjoja antamassa. Hyvin erikoislaatuista ja Punkalaitumen kunnalle ominaista ovat talkoolaisten suuret määrät. Puhutaanhan muualla Suomessa talkoohengen kuolleen. Esimerkiksi Punkalaitumen Kunnolla on parisensataa vapaaehtoista. Talkootyö auttaa järjestöjä auttamaan ja aktivoimaan kuntalaisia, mutta se tuo myös uusia ystäviä ja luo merkitystä elämään.

Punkalaitumella järjestöelämä on erittäin vilkasta, mm. MLL ja 4H sekä urheiluseurat ovat olleet aktiivisia toimijoita jo vuosia, hanke kertoi kuvin ja sanoin näidenkin toiminnasta. Hanke toi lapsiperheiden ääntä kuuluville haastatteluin ja kuvajutuin, olemalla mukana arjessa ja tapahtumissa, tapaamalla perheitä sekä tapahtumissa, tilaisuuksissa että perheiden kodeissa. Turun Punkalaidun-seura on toiminut jo vuosikymmeniä rakkaan kotiseutumme äänenkannattajana. Seura toimi myös tärkeänä yhteistyökumppanina hankkeelle.

-Kahden hankevuoden aikana 1.4.2018 – 30.4.2020 Punkalaitumelle on muuttanut yhteensä 245 uutta asukasta. Näkyvyys on ollut suuri, sillä hankkeen FB-sivulla on 1 043 aktiivista tykkääjää, 1 053 seuraa sivua. Keväällä 2019 avattu Instagram-tili on sekin tuonut mukavasti seuraajia, 23.4.2020 heitä on 170. Hankeaikana media on kertonut hankkeesta kymmenissä artikkeleissa eri julkaisuissa, myös radiossa ja televisiossa. Helsingin Sanomatkin kirjoitti paikkakunnasta, Hämeen Sanomissa meitä kutsuttiin Punkalaitumen Seireeneiksi. Mediaa voi huoletta kutsua tärkeimmäksi monista hyvistä yhteistyökumppaneista. Lämmin kiitos ihan jokaiselle elämäni seikkailusta tällä upealla seudulla ja kivojen ihmisten parissa!

Hankkeen kotisivu: /sivu.tmpl?sivu_id=10530

Hankkeen FB-sivu: https://www.facebook.com/tulekotiinpunkalaitumelle.fi/

Instagram: https://www.instagram.com/tulekotiinpunkalaitumelle2/