A

SINUSTAKO JÄSEN PUNKALAITUMEN NUORISOVALTUUSTOON?

Punkalaitumen nuorisovaltuustolla alkaa uusi toimikausi vuoden 2021 alusta. Nuorisovaltuusto on nuorten oma vaikuttajaryhmä, joka tuo nuorten äänen kuuluviin kunnan päätöksenteossa. Punkalaitumen nuorisovaltuustoon valitaan 3-7 punkalaitumelaista nuorta.

Mikä on nuorisovaltuuston tarkoitus?

Nuorisovaltuuston päätehtävänä on toimia nuorten äänenä kunnan päätöksenteossa ja tuoda nuorten ajatuksia kunnan toimielinten käsiteltäviksi. Lisäksi nuorisovaltuusto järjestää vuosittain tempauksia ja tapahtumia. Nuorisovaltuusto edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia.

Miksi hakea nuorisovaltuuston jäseneksi?

Nuorisovaltuuston jäsenenä olet mukana tärkeässä vaikuttajaryhmässä, jonka kautta nuoret voivat vaikuttaa oman kotikuntansa asioihin. Nuorisovaltuusto on opettavaista ja osallistavaa toimintaa, jonka kautta voit vaikuttaa nuorten asioihin. Pääset myös halutessasi verkostoitumaan muihin nuorisovaikuttajiin.

Hakeminen nuorisovaltuuston jäseneksi

Sinulla ei tarvitse olla kokemusta kokouksista, oppilaskunnasta tai muista päätöksentekoelimistä. Riittää että sinulla on tahtoa muuttaa Punkalaitumen nuorten asioita paremmaksi.

Hakeminen nuorisovaltuuston jäseneksi tapahtuu hakemuslomakkeen kautta. Lomakkeita on saatavilla yhteiskoululta yläaulasta, KaruSellistä, kirjastolta tai nuoriso-ohjaaja Kukalta. Täyttämällä lomakkeen ja palauttamalla sen 23.10.2020 mennessä yhteiskoululla yläaulassa tai kirjastolla sijaitsevaan laatikkoon olet ehdokkaana seuraavan kauden nuorisovaltuustoon. Ehdokkaan tulee olla vaalivuonna 13-19-vuotias punkalaitumelainen nuori. Mikäli nuorisovaltuustoon asettuu ehdolle yli 7 nuorta, järjestetään 9. - 13.11.2020 nuorisovaltuustovaalit.

HAE NYT!

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa oman kotikuntasi asioihin yhdessä muiden nuorten kanssa! Lisätietoja voi tiedustella vs. hyvinvointijohtaja Tuomo Kalliolta 040-1382312 / tuomo.kallio@punkalaidun.fi tai Nuorisovaltuuston puheenjohtajalta Vilhelmiina Vierjoelta. Lisätietoa nuorisovaltuusto-toiminnasta löydät myös Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton internet-sivuilta.