• Korona-tietoa

A

Kunnan johtoryhmä seuraa aktiivisesti koronapandemian tilannetta ja antaa tarvittaessa uusia ohjeita ja suosituksia ajankohtaisissa tiedotteissa

Ajankohtaiset suositukset ja rajoitukset

 • Maskisuositus koskee kaikkia kuudesluokkalaisia ja sitä vanhempia. Maskeja suositellaan käytettäväksi työpaikoilla, kouluissa, julkisessa liikenteessä ja takseissa, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten tapahtumissa, kirjastoissa ja kaupoissa.
 • Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen alueilla ei ole enää koronasta johtuvia kokoontumisrajoituksia. Alueella on noudatettava tartuntatautilain kohtaa 58c, jonka mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet mm. turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.
 • Lasten, nuorten ja aikuisten ryhmäharrastustoiminta on mahdollista lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä, että ulkona. Yleisissä tiloissa on maskisuositus ja toiminnan tulee olla terveysturvallista yllä  kuvatun tartuntatautilain kohdan 58c mukaisesti.
 • Sataopisto sekä Loimaan ja Huittisten musiikkiopistot tiedottavat tarvittaessa muutoksista oppilaita.
 • Kivirannan sauna on avattu 7.6.2021.
 • Karuselli toimii normaalisti.
 • Kirjasto ja asiointipiste palvelevat normaalisti.
 • Kunnanvirasto palvelee normaalisti.
 • Liikuntahallin ja keskuskoulun juhlasalin käyttö mahdollista harrastustoimintarajoitukset huomioiden, kunta tiedottaa käyttäjiä.
 • Pakarin kuntosali toimii normaalisti, kunta tiedottaa käyttäjiä.

Kaikissa kunnan palveluissa suositellaan sähköistä tai puhelimitse tapahtuvaa asiointia. Lähiasioinnissa edellytetään asiakkailta maskin tai visiirin käyttöä. Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille normaalisti.

Punkalaitumen kunta seuraa tilannetta, suosituksia ja määräyksiä aktiivisesti ja tiedottaa tarvittaessa muutoksista ja tarkennuksista.

https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Varmistetut koronatapaukset Suomessa (THL)

Yrittäjille on koottu kunnan internetsivuille infopaketti erilaisista neuvonta- ja tukipalveluista

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Koronarokotukset (Sotesi) Rokotusajanvaraus (Sotesi)

Kooste sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnasta koronaviruksen aiheuttamissa poikkeusoloissa (Sotesi)

Pirkanmaan koronavirustilanne ja ajankohtaiset suositukset (Tays)

Tietoa ja ohjeita koronaviruksesta sekä Taysin toiminnasta kansalaisille (Tays)


Sastamalan seudun mielenterveysseuran
 kriisivastaanoton ajanvaraus arkisin 9.00 - 15.00 numerossa 03 512 0500

Suomen mielenterveysseura ry

 • kriisipuhelin suomen kielellä 09 2525 0111 (24/7)
 • kriisipuhelin ruotsin kielellä 09 2525 0112 (ma, ke klo 16.00 - 20.00 sekä ti, to, pe klo 9.00 - 13.00)
 • kriisipuhelin arabian ja englannin kielellä 09 2525 0113 (ma, ti klo 11.00 - 15.00, ke klo 13.00-16.00 ja 17.00 - 21.00 sekä to 10.00 - 15.00)
 • Sekasin-chat nuorille (arkisin 9.00 – 24.00 ja viikonloppuisin klo 15.00 – 24.00). Keskustelua nimettömästi
 • Solmussa-chat aikuisille (maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15-19 sekä tiistaisin klo 15-17). Keskustelua nimettömästi 
Mielenterveystalo.fi
Koronahuoli-chat on avoinna arkisin ma-to 12-16 ja pe 12-15. Ruotsinkielistä palvelua tarjotaan sosiaalityöntekijöiden toimesta keskiviikkoisin 12-16. Lisätietoja chatista.

Asiointi kunnassa

Kunnan palveluissa suositellaan sähköistä tai puhelimitse tapahtuvaa asiointia. Lähiasioinnissa edellytetään asiakkailta maskin tai visiirin käyttöä. Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä ja etätyöstä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuja koskevat rajoitukset pysyvät voimassa. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille edelleen normaalisti.

Kunnanvirasto on avoinna normaalisti. Asioinnissa suositaan ensisijaisesti sähköisiä palveluita ja puhelinta. Yhteystiedot. Mikäli et tiedä keneen olla yhteydessä, voit lähettää sähköpostia osoitteella kunta@punkalaidun.fi tai jättää yhteydenottopyynnön kunnan internet-sivuilla lomakkeella ”Yhteydenotto”.

Kunnantalon pääovella on lukollinen postilaatikko, jonne voi jättää kunnantalolle tulevan paperipostin. Kunnan ilmoitukset julkaistaan pääosin kunnan verkkosivuilla. Mikäli julkipanomenettelyn mukaan kuulutus on julkaistava ilmoitustaululla, niin kuulutukset ovat kunnantalon ilmoitustaululla.

Asiointipisteestä saat apua viranomaisasiointiin. Asiointipisteessä hoidetaan myös kasvomaskien jakelu vähävaraisille. Asiointipisteen yhteystiedot ja aukioloajat www.punkalaidun.fi/asiointipiste

Varhaiskasvatus ja koulut

Varhaiskasvatus ja koulut toimivat annettujen päätösten ja suositusten mukaisesti.

Rehtorin ja alakoulujen johtajat tavoittaa puhelimitse, Wilman kautta tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@punkalaidun.fi
Arto Asa puh. 040 050 4781
Ville Ahvenus puh. 040 058 3031
Elina Poutala puh. 040 660 9911

Oppilashuollon työntekijät (opinto-ohjaaja, kuraattori, terveydenhoitaja, koulupsykologi) ovat tavoitettavissa aiempien tiedotteiden mukaisesti (wilma). Oppilashuollon yhteystiedot

Etsivä nuorisotyöntekijä Kukka Koski-Vähälä jatkaa nuorten kanssa asioiden hoitamista sekä sosiaalista vahvistamista, tukena asiassa kuin asiassa. p. 040 568 6838. Nuorisotoiminta jatkuu normaalisti suosituksia noudattaen. Suosittelemme maskin tai visiirin käyttöä.

Kulttuuri ja liikunta

Uusimmat tiedot ajankohtaisissa tiedotteissa.

Tukea ja vinkkejä arkeen täältä.

Seurakunta ja yhdistykset

Punkalaitumen seurakunnan toiminnasta saat tietoa seurakunnan internet-sivuilta https://www.punkalaitumenseurakunta.fi/

Seurakunnasta voi kysyä keskustelu- tai ruoka-apua: Diakoni jaana.pyykko@evl.fi tai puh. 040 804 8814 vs. kirkkoherra leena.sorsa@evl.fi tai puh. 050 476 9220.

Kirkon valtakunnallinen palveleva puhelin: p. 0400 22 11 80 avoinna joka ilta klo 18.00 – 01.00, perjantaina ja lauantaina klo 03.00 saakka, ruotsinkielinen kirkon palveleva puhelin 0400 22 11 90. Ruotsinkielinen päivystys on joka ilta klo 20.00 – 23.00

Kaipaatko juttuseuraa tai keskustelukaveria puhelimitse?
SPR:n valtakunnallinen auttava puhelin ma - pe 9.00 - 21.00 numerosta 0800 100 200 (maksuton).

Näin annat naapuriapua turvallisesti
SPEK ja Eläkeliitto
https://issuu.com/spek_ry/docs/n_in_annat_naapuriapua_turvallisemmin?fr=sODJkMTExNjU1NTk