A

Kunnan yritysvierailut

Kunnanjohtaja Tuija Ojala, elinvoimaluotsi Aki Mikkola ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Linda Lähdeniemi vierailivat paikkakunnan yrityksissä helmi-toukokuussa 2022. Yritysvierailuilla keskusteltiin ja käytiin läpi yrityksen suunnitelmia ja toiveita, sekä vuonna 2021 toteutetun yrityskokemus-tutkimuksen tuloksia. Taloustutkimuksen toteuttamassa tutkimuksessa muun muassa selvisi, että Punkalaitumen kuntaa ei pidetä vetovoimaisena yritysten sijoituspaikkana, eikä kunta riittävästi huomioi yrittäjien ja yritysten tarpeita. Yritykset kuitenkin luottavat tulevaisuuteensa ja kokevat toimintaympäristön turvalliseksi.

Lue yrityksistä alta!

 

Koulutintti Oy

Koulutintti

Sakari ja Hanna-Riitta Pärssinen ostivat vanhan Sarkkilan kansakoulun rakennuksen vuonna 1998. Vuosikymmenten aikana rakennusta on korjattu, ja nykyään koulu toimii majoitus-, juhla ja kokoustilana. Pärssiset majoittavat Punkalaitumen matkailijoita koulun lisäksi Porttikallion mökkikylässä ja Yhivuoren passimökissä. Yritys tarjoaa monipuolisesti aktiviteetteja niin kesällä, kuin talvellakin. Pärssiset ovat pitkän linjan punkalaitumelaisia yrittäjiä, ja vuosien toiminnan jälkeen koulurakennus etsii tällä hetkellä uutta omistajaa; esimerkiksi perhettä tai majoitusyrittäjää. Pärssisillä on ollut, ja on edelleen paljon kehittämisideoita Punkalaitumen matkailun parantamiseksi.

Vanttilan Muovi Oy

2. muovi

Vanttilan Muovi Oy:lla on 60 vuoden perinteet muoviteollisuudessa. Vanttilassa valmistuu noin miljoona ämpäriä vuodessa ja tuotannossa sote-uudistuskin näkyy ainakin Keusoten ämpäreinä. Muovilla valmistuu muun muassa teollisuuden ja kaupan putkia ja letkuja sekä erilaisia mainoslahjoja. Kierrätysmuovi hyödynnetään uudestaan ämpäreiden kahvoiksi.

Matpir Oy

3. matpir

Matti Lehikoisen vuonna 2018 perustettu yritys Matpir Oy keskittyy pienkonekorjauksiin. Syntyperäinen helsinkiläinen on tullut Punkalaitumelle yrittäjäksi, ja tuo esille käsillä tekemisen osaajien tarpeellisuuden. Sekä Matpir, että Vanttilan Muovi kokevat työvoimapulan yhtenä uhkana yritystoiminnalle Punkalaitumella.

T:mi Katariina

4. katariina

T:mi Katariinan omistaja Birgitta on toiminut jo 32 vuotta yrittäjänä. Katariina on laaja ja monialainen yritys: vaatteita, postipalveluita, suutaripalvelut sekä matkailuinfo löytyvät Katariinasta. Birgitan mukaan ihmiset ja tekemisen meininki sekä asenne tekevät elinvoiman.

Matti Ollikainen

5. matti ollikainen

Kunnantalolla vierailulla käynyt yrittäjä Matti Ollikainen on tehnyt mm. erikoiskalusteita ympäri Suomea vuodesta -89. Ollikaisen mukaan Punkalaidun on hyvällä sijainnilla ympäri maata sijaitsevan asiakaskunnan suhteen. Hän toivoo kuntaan lisää näkyvyyttä ja konkreettista tekemistä tehostamaan vetovoimaisuutta.

Katri Anttila

6. katri anttila

Yrittäjä Katri Anttila on jo yli 10 vuoden ajan trimmannut koiria. Yrittäjän mukaan Punkalaidun on vetovoimainen kunta lähellä kaikkea.

Sarkintalo Oy

7. sarkintalo oy

Yrittäjä Paavo Hällfors otti vierailijat vastaan yrityksensä Sarkintalo Oy:n toimitiloissa. Hällforsin yrittäjäura alkoi vuonna 1981 kun hän ja veljensä aloittivat tekemään lääkärintalosta päiväkotia. Sarkintalo Oy:kin etsii jatkajaa, 40 vuoden verkostot ovat valmiina. Hällforsin mukaan aina voi kehua Punkalaidunta yrittäjäpaikkakuntana, sillä ”täällä on henki päällä”.

HeatFactory

8. heatfactory

HeatFactory tuo maahan ja myy itävaltalaisia sekä puolalaisia biolämmitysjärjestelmiä. Se on hyötynyt Mikko Uotilan mukaan kohonneesta öljyn hinnasta. Uotilan Mikolla oli uutisia kerrottavana: Itävaltalainen PuroWIN-laitteisto on maailman innovatiivisin ja puhtain hakekattilajärjestelmä ja Mikko tuo sitä maahan yksioikeudella. Uusia tiloja yritykselle on remontoitu Nummen teollisuusalueelta Jeesi-Servicen taannoin ostamasta kunnan teollisuushallista. – Näihin tiloihin rakennetaan showroom, jossa voimme esitellä tuotteitamme sekä toimisto- ja neuvottelutilat, Mikko Uotila kertoo.

Sipuseiska

9. sipuseiska

Punkalaitumen keskustasta, omakotitalon alakerrasta löytyy värikylläinen tila, jossa Sipuseiska eli Sillanpään Sirpa huovuttaa suomenlampaan villaa ja hankkii sen kotimaisilta kehräämöiltä. Näin syntyy pienten yritysten toisiaan vahvistava ketju: lammastila, kehräämö ja huopaverstas. Lopputuloksena on laadukas lähituote, käsityötuote, jonka kotimaisuusaste hipoo sataa. Sipuseiskan ideat ja inspiraatiot syntyvät useimmiten taianomaisista kuvioista ja menneistä tarinoista yhdistettynä pukeutumisen historiaan. Väreillä on suuri merkitys, eikä sipuseiskan ideologiassa pieni ole kaunista. Enemmän on aina parempi!

Kesälaitumen Kukka Ky

10. kesälaitumen kukka

Hilkka Välläri on tarjonnut jo 30 vuotta monipuolisia kukkakauppapalveluja Punkalaitumen Kauppakulmassa. Hilkalta saat leikko- ja ruukkukukat, kukkasidonnat ja viherkasvit. Lisäksi Hilkka tekee kukka-asetelmia kaikenlaisiin tapahtumiin. Kesälaitumen Kukasta saat myös kukkien toimitukset ja välitykset ympäri Suomen. Huom! Hilkka hakee jatkajaa kukkakaupalleen, ota yhteyttä: 040 582 4377.

Metsärannan Liha

11. metsärannan liha

Metsärannan Liha on vuonna 1995 perustettu lähiruoan tuottaja ja edelläkävijä Punkalaitumella. Yritys keskittyy lihanjalostuksessaan oman tilan possuihin sekä lähimetsien valkohäntäpeuroihin. Possujen hyvinvointi ja kasvuolot ovat heille ensisijaista: possuja ravitaan oman tilan viljalla ja tiedossa on possujen elinkaari 100 % varmuudella. Koko jalostus tapahtuu Metsärannan tilalla, joten ylimääräisiä stressaavia kuljetuksia ei ole. Kaikki tuotteet ovat GMO-vapaita. Vapaasti metsässä kasvanut peura on luonnontuote parhaimmillaan. Valkohäntäpeurakanta on Punkalaitumella ja lähikunnissa tiheä, ja Metsärannan peuranliha onkin useimmiten peräisin lähiseutujen metsästäjiltä. Yritystä Lindalle ja Akille esittelivät myymälänhoitaja Mari Kallunki ja Elli Marttila.

LVI-Tapioharju Oy

12. lvi tapioharju oy

Vettä jo kolmannessa polvessa! Yrityksen perusti 1958 Aulis Tapioharju ja nyt yritystä luotsaa Auliksen pojan, Ari Tapioharjun, poika Matti Tapioharju. LVI-Tapioharju palvelee 8 ammattilaisen voimin LVIS-alaan liittyvissä töissä Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Toimitusjohtaja Matti Tapioharjun mukaan yritys tarjoaa yli 60 vuoden kokemuksella asiantuntevan palvelun ja oikeat ratkaisut – olipa kyseessä sitten ilmalämpöpumpun asennus, maatilan lämpökeskus tai kerrostalon LVIS-saneeraus. Yritys palvelee niin yksityisiä, yrityksiä ja taloyhtiöitä kuin julkistakin sektoria.

OP Punkalaidun

13. op punkalaidun

Paikallinen pankki on nykyään harvinaisuus! OP Punkalaidun (viralliselta nimeltään Punkalaitumen Osuuspankki) on perustettu v. 1922 ja on ainoa pankki, jolla on konttori Punkalaitumella. OP Punkalaidun on jäsentensä omistama. Asiakaslupauksemme mukaisesti olemme asiakkaitamme varten. Toimitusjohtaja Petri Antilan mukaan pankin toiminta on vakaalla perustalla, jota ohjaa vakaa arvopohja: ihmisläheisyys, vastuullisuus ja yhdessä menestyminen. Perustehtävä on vahvan vakavaraisuuden ja tehokkuuden avulla luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia omistaja-asiakkaille ja toimintaympäristölle.

IE-Asennus Oy

14. ie asennus oy

IE-Asennus Oy on vuonna 2007 perustettu rakennusalan yritys. Toiminta keskittyy tänä päivänä omaan alumiiniovi ja -ikkuna valmistukseen. Yritys tarjoaa kestävät ja kevyet ovet ja ikkunat Aluprofin profiileilla, jolla on yli 60 vuoden kokemus alumiinijärjestelmistä ja on yksi Euroopan johtava valmistaja, joten laatu, luotettavuus ja pysyvyys on heidän vahvuutensa. Yrityksen toiminta on alusta asti perustunut laadukkaisiin tuotteisiin, joiden myynti ja asennus on ilo, niin ostajan kuin myyjän/asentajan puoleltakin. Sama toiminta jatkuu nyt oman tuotannon merkeissä, laadusta ei tingitä.

Punkalaitumen Biotrio Oy

15. biotrio oy

Punkalaitumen keskustaajamassa sijaitseva Punkalaitumen Biotrio Oy tuottaa lämpöenergiaa puuhakkeesta. Energiaa käyttävät mm. Punkalaitumen seurakunta (seurakuntatalo, kirkko), Punkalaitumen Vuokra-asunnot Oy ja palvelukeskus Pakarin alue. Yritystä vierailleen esittelivät Tero ja Timo Vähä-Jaakkola.

Novacore Oy

16. novacore oy

Punkalaitumen Vanttilassa sijaitseva Novacore Oy valmistaa kartonkihylsyjä teollisuudelle. Materiaalina käytetään kotimaista 100 % kierrätyskartonkia ja luontoystävällistä sidosainetta. Yrityksen asiakkaina on kotimainen rullaava teollisuus, jonka kautta yli 50 % tuotannostamme lähtee ulkomaille. Hylsyjä valmistetaan tilauksesta asiakkaan tarpeen mukaan. Yritykselle tärkeitä asioita ovat laatu ja toimitusvarmuus. Yrityksen toimintaa Lindalle ja Akille esittelivät Juha Pihko ja Juhani Ranta.

Punkalaitumen Sanomat

17. punkalaitumen sanomat

Punkalaitumen Sanomat on Suomen neljänneksi vanhin edelleen ilmestyvä paikallislehti. Ensimmäinen Punkalaitumen Sanoma ilmestyi 1.1.1909. Päätoimittaja Juha Aro kertoo, että vireällä paikkakunnalla on hyvä toimia ja uskoo vahvasti lehden pitkään tulevaisuuteen. Päätoimittaja Aron kanssa toimituksessa työskentelee toimittaja-ilmoitustenhoitaja Anu-Helariutta Koskua.

Heikin Mökkipalvelu T:mi

18. heikin mökkipalvelu tmi

Liki 18 vuotta yrittäjänä toiminut Heikki Vanha-Juhe on varsinainen monitoimimies. Häneltä hoituvat mm. puiden leikkaukset, nurmikon leikkuu, lumityöt ja kiinteistöjen huolto- ja korjaustyöt. Toiminta-alueena Heikillä on pääasiassa Punkalaidun ympäristöineen, mutta asiakkaita on myös laajemmalla alueella. Tuija ja Aki viettivät mukavan juttutuokion Heikin kanssa kunnantalossa.

Punkalaitumen Hake Mäkelä & Uotila

19. hake mäkelä ja uotila

Punkalaitumen Hake Mäkelä & Uotila on haketuspalvelua ja tienhoitoa tarjoava yritys. Yritys on perustettu vuonna 2014 ja se sijaitsee Punkalaitumella Oriniemessä ja sen toiminta-alue on hyvin laaja. Yrityksen palveluita ovat: haketus, hakkeen myynti ja kuljetus, hakepuun osto, energiapuun korjuu, tien lanaus ja tasaus, pölynsidonta, auraus ja hiekoitus. Yritystä Lindalle ja Akille esittelivät Antti-Jussi ja Jouni Mäkelä. Yritystoiminnassa on mukana myös Jukka-Pekka Uotila.

Kenkätehdasgym

20. kenkätehdas gym

Entisessä kenkätehtaassa, Kappalaisenkujalla, toimii kuntosali Kenkätehdasgym. Yritys on perustettu toukokuussa 2020. Liikunnalla on iso merkitys terveyteen ja hyvinvointiin. Oikeanlaisella kuntosaliharjoittelulla ennaltaehkäiset tuki- ja liikuntaelinvaivoja, ylläpidät/kehität arjen toimintakykyä, parannat suorituskykyä voimaa ja tehoa vaativissa tilanteissa, saat hyvää mieltä sekä parannat kehonkoostumusta. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan niin vapailla painoilla kuin laitteillakin oman mielesi ja tavoitteidesi mukaan. Yritystä esittelivät Tuijalle ja Akille Ville Kontio ja Jonne Kaunisto.

Tmi Reijo Rantanen

21. tmi reijo rantanen

Tmi Reijo Rantanen pistäytyi juttelemassa Lindan , Tuijan ja Akin kanssa. Monimuotoiset monistus- ja tulostuspalvelut ovat Reijon yrityksen toimialaa ja mies työstää mielellään kuvagallerioita tapahtumista ja tarvittaessa auttaa myös vanhojen valokuvien digitoinnissa. Tiesittekö, että yrityksen toimialaan kuuluu myös kuulolaitteiden ja niiden huoltotarvikkeiden myynti? Reijon sormet ovat vahvasti mukana myös kahden järjestölehden sisällössä ja ulkomuodossa.

Päivi Niemi

22. päivi niemi

Päivi Niemi on 50-vuotias terapeutti, työnohjaaja, seksuaalineuvoja ja kouluttaja. Työkseen Päivi ottaa terapia-, työnohjaus- ja seksuaalineuvonnan asiakkaita sekä Tampereen että Helsingin vastaanotolla. Hän käy myös kouluttamassa terapeuttisista teemoista ja kirjoittamiensa kirjojen otsikoilla ympäri Suomen. Naisten päiviä, vanhempain iltoja ja hyvinvoinnin teematilaisuuksia on tullut vuosien aikana satoja, kilometrejä satoja tuhansia. Ja edelleen Päivi rakastaa työtään. Ihmisten kohtaaminen, rohkaisun jakaminen ja kanssamatkaaminen on kaikissa eri työmuodoissa se juttu, joka pitää hänet liikkeellä. Päivi on myös kirjoittanut 12 kirjaa ja kolmastoista on työn alla. Kuvassa Päivi esittelee kirjoittamiaan kirjoja Lindalle ja Akille.

KokkonKota

23. kokkonkota

Eino Kokko on toiminut yrittäjänä jo 55 vuotta, ja KokkonKota aloitti toimintansa vuonna 1998. KokkonKota tarjoaa uniikkeja juhlatiloja sekä ruokapalveluita. Kymmenen eri rakennuksen alue on jo itsessään nähtävyys!