A

Näyttelijä Pekka Heikkisen Näillä mennään-monologi

Aika:  28.10.2023 17.00 - 18.00
Paikka:   Kahvila Myötätuuli
Osoite:   Urjalantie 3, Punkalaidun
Järjestäjä:   Kahvila Myötätuuli / Pekka Heikkinen

Yhteystiedot

Kahvila Myötätuuli
+358 50 3613140

Kuvaus

Näyttelijä Pekka Heikkisen Näillä mennään-monologi Myötätuulessa la 28.10.23 klo 17.00
Pekka Heikkinen on kiertänyt teattereissa esittämässä tätä monologia ja nyt se on mahdollista nähdä myös Punkalaitumella Kahvila Myötätuulessa.
Esityksen kesto noin 1h.
Esityksen jälkeen mahdollisuus jäädä juttelemaan Pekan kanssa ja halutessa samalla nauttia kahvilan antimista. Esityksen aikana ei kahvilamyyntiä.
Liput ennakkoon Myötätuulesta, hinta 10 eur.
Älä missaa tilaisuuttasi kokea tämä huumorilla höystetty, koskettava monologi. Mukana esityksessä myös muusikko Pekka ”Faarao” Pirttikangas.
Tervetuloa 😊

Näillä mennään -monologi perustuu löyhästi Pekka Heikkisen elämän vaiheisiin.
Pekka Heikkinen valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta 1996. Kaksi vuotta myöhemmin hän loukkaantui moottoripyöräonnettomuudessa Tampereella ja joutui selkäydinvamman vuoksi pyörätuoliin. Työt näyttelijänä kuitenkin jatkuivat.
Hänet muistetaan kenties parhaiten Taivaan tulet , Seitsemän ja Hovimäki -sarjoista, joissa hän näytteli loukkaantumisensa jälkeen. Hän oli mukana myös elokuvassa Rukajärven tie.
Näillä mennään -monologinäytelmä pohjautuu Pekka Heikkisen elämän tapahtumiin ja kokemuksiin. Näytelmä kertoo elämän mukiloimasta ihmisestä, halvaantuneesta näyttelijästä, joka vuosien hiljaiselon jälkeen palaa teatterikentälle.
Viiteentoista vuoteen hän ei ollut esiintynyt yleisön edessä näyttämöllä, mutta viisitoista vuotta hän oli näytellyt - koko ajan ja kaikille, itselleenkin. Intohimo teatteria kohtaan ajaa hänet takaisin lavalle.
Pakomatka kivuista ja irtiotto kulman takana väijyvästä katkeruudesta oli alkanut. Päähenkilössä herää periksiantamattomuus ja elämänjano.
Esitys sai ensi-iltansa Helsingin juhlaviikoilla 2013 ja sen on ohjannut Heikki Huttu-Hiltunen.
Se on luonteeltaan koominen ja kannustava, kuitenkin unohtamatta elämän julmaa puolta.
Heikkisen hahmo rynnii pelon ja häpeän läpi vastaillen samalla monenkirjaviin kysymyksiin, joita ihmiset halvaantuneelle henkilölle tapaavat esittää. ” Näillä mennään ” – esitys on ollut sekä kriitikoiden ja yleisön pitämä.
Esitys on vieraillut myös muualla Euroopassa. Se on käännetty saksaksi,viroksi, liettuaksi ja englanniksi.
Nyt vuosien mittaan marinoitua esitystä täydentää juurevasta suomibluesista tunnettu kitaristi-muusikko Pekka Faarao Pirttikangas.

« Takaisin