A

Kulttuuririentoja Punkalaitumella

kulttuuri[at]punkalaidun.fi
Jari Hjelm,  0400 506 814

Kunnan kulttuuritoimen tehtävänä on virkistää ja elävöittää kuntalaisten arkea ja juhlaa kulttuurin keinoin sekä nostaa esille punkalaitumelaista kulttuuriperintöä, toiminnallista aktiivisuutta ja monipuolista kulttuurista osaamista.

Yhdistys- ja kotiseututoiminta on kunnassa vilkasta. 68 yhdistystä järjestää säännöllisesti tapahtumia, esityksiä, markkinoita yms. Kunnan tapahtumakalenterissa on tietoa tapahtumien ajankohdista ja sisällöstä tarkemmin. Yhdistysten yhteystiedot ovat yhdistysrekisterissä. Myös seurakunta järjestää kulttuuritilaisuuksia. Paikallislehden järjestöpalstaa kannattaa seurata aktiivisesti sekä lähteä rohkeasti mukaan yhdistysten matkaan.

Myös somessa ja erityisesti Facebookissa kerrotaan tapahtumista aktiivisesti. Toimivia sivuja ja ryhmiä ovat mm. Punkalaitumen sanomat, Punkalaitumen kulttuuri- ja kirjastopalvelut, Punkalaitumen kunta, Punkalaitumen nuoret. Näitä sivuja voi selata myös ilman omaa Facebook-käyttäjätunnusta. Kotiseudusta ja kulttuurimaisemasta on paljon julkaisuja Kaunis ja virkeä Punkalaidun Facebook-sivulla. Sivustolla julkaistuja kuvia voi käyttää vapaasti, kun tarvitsee kuvia kulttuurimaisemasta, maaseudusta ja aivan erityisesti Punkalaitumelta.

Kunta osallistuu Kansallisen veteraanipäivän ja itsenäisyyspäivän valmisteluihin. Lisäksi kirjastoon on hankittu elokuvakokoelmasta yli 400 nimekettä kattava elokuvien esityslisenssi.

Kirjastossa voi järjestää maksutta näyttelyn. Käytettävissä on näyttelyhuone. Varaustilanne näkyy täältä.
Varaa aika kirjastosta, puh. 040 1382325.

 


Kuvat: Jari Hjelm