A

Kulttuuririentoja Punkalaitumella

Kunnan kulttuuritoimen tehtävänä on 

- virkistää ja elävöittää kuntalaisten arkea ja juhlaa kulttuurin keinoin
- nostaa esille kulttuuriympäristöä ja rakennusperintöä sekä kuntalaisten monipuolista kulttuurista osaamista
- tuoda taiteen ja kulttuurin terveysvaikutuksia osaksi kuntapalveluita
- järjestää taiteen ja kulttuurin maksuttomia tai edullisia harrastus- ja osallistumismahdollisuuksia eri ikäisille
- edistää taiteen ja kulttuurin alan työllistymismahdollisuuksia paikallisesti

Yhdistys- ja kotiseututoiminta on kunnassa vilkasta. 68 yhdistystä järjestää säännöllisesti tapahtumia, esityksiä, markkinoita yms. Kunnan tapahtumakalenterissa on tietoa tapahtumien ajankohdista ja sisällöstä tarkemmin. Yhdistysten yhteystiedot ovat yhdistysrekisterissä. Myös seurakunta järjestää kulttuuritilaisuuksia. Paikallislehden järjestöpalstaa kannattaa seurata aktiivisesti sekä lähteä rohkeasti mukaan yhdistysten matkaan.

Myös somessa ja erityisesti Facebookissa kerrotaan tapahtumista aktiivisesti. Aktiivisimpia ryhmiä ja sivuja ovat Punkalaitumen sanomat ja Punkalaitumen kunta. Näitä sivuja voi selata myös ilman omaa Facebook-käyttäjätunnusta. Kotiseudusta ja kulttuurimaisemasta on paljon julkaisuja Kaunis ja virkeä Punkalaidun Facebook-sivulla. Sivustolla julkaistuja kuvia voi käyttää vapaasti, kun tarvitsee kuvia kulttuurimaisemasta, maaseudusta ja aivan erityisesti Punkalaitumelta.

Kunta osallistuu Kansallisen veteraanipäivän ja itsenäisyyspäivän valmisteluihin. Lisäksi kirjastoon on hankittu elokuvakokoelmasta yli 400 nimikettä kattava elokuvien esityslisenssi.

Kirjastossa voi järjestää maksutta näyttelyn.
Varaa aika kirjastosta, puh. 040 1382325.

 


Kuvat: Jari Hjelm