A

Nuorisopalvelut

Nuorisotilat

Kunnan hallinnassa olevat tilat:
*Nuorisotila Nurkkaputka sijaitsee torin laidalla (Lauttakyläntie 2) ja on auki keskiviikkoisin ja perjantaisin klo. 15-19
*Kunnan koululaitoksen tilat (anotaan käyttöön)
*Uimahallin kahvio- ja pelitila

Nuorisoyhdistysten tilat

*Jalasjoen Nuorisoseurantalo
*Kanteenmaan Nuorisoseurantalo
*Pohjoisseudun Nuorisoseurantalo
*Punkalaitumen Metsänkävijöiden tilat
*Punkalaitumen 4H-yhdistyksen tilat

Muut tilat

Punkalaitumen seurakunnan käytössä olevat nuorisotilat, mm. leirikeskus.
Punkalaitumen Kunnon nuorisotilat kirjaston alakerrassa.

Lisää nuorisoseuroista ja -yhdistyksistä

Lisätietoa:

Vs. hyvinvointijohtaja Tuomo Kallio, puh. 040 1382312

 

Meidän Leffa -hanke

Meidän Leffa!-Projekti on nuorten 13-17-vuotiaiden oma elokuvaprojekti Joutsenten Reitti kunnissa 2016-2017 (Punkalaidun, Hämeenkyrö, Sastamala ja Huittinen). Projektissa nuoret tekevät itse, jokaisessa kunnassa erikseen oman elokuvan Suomi 100 -vuotta kunniaksi, teemana Mun Suomi.

Projekti kehittää Joutsenten Reitti kunnissa nuorten kulttuuri- ja harrastuspalveluja, kasvattaa yhteisöllisyyteen, ja auttaa alueen nuoria verkostoimaan. Projektin yhtenä tavoitteena on myös lisätä kansainvälistä verkostoitumista pitämällä yhteyttä Saksassa muutamissa pikku kylissä käynnissä oleviin elokuva-hankkeisiin, joissa myös yhteisöjen jäsenet tekevät elokuvia.

Projekti on saanut alkunsa nuorten elokuvaprojektista Leffa-Rojektista, joka järjestettiin Sastamalassa vuosina 2014-2015. Rojekti oli osana Suomen kulttuurirahaston Yhdessä enemmän-hanketta, jossa nuoret ideoivat uuden kulttuuriharrastuksen omaan kuntaansa. Sastamalan nuoret ideoivat Leffa-Rojektin, jossa nuoret pääsivät kokeilemaan monia erilaisia taiteenmuotoja kuten näyttelemistä, puvustusta, kuvaamista, käsikirjoittamista ja ohjaamista. Vuoden kestäneen tiiviin kerho- ja leirimuotoisen toiminnan jälkeen vietetiin 15.5.2015 Leffa-Rojektin huipennusta eli Risteys-leffan ensi-iltaa.

Leffa-Rojekti vahvisti sastamalalaisten nuorten yhteisöllisyyttä, sekä voimisti kokemusta yhdessä tekemisen tärkeydestä ja toi lisäksi nuorille monipuolista harrastetoimintaa. Leffa-Rojektin nuoret tekijät toivoivat, että myös muut nuoret saisivat samanlaisen yhteisöllisen kokemuksen. Toivomuksena oli myös mahdollisuus päästä verkostoitumaan muiden nuorten kanssa elokuvien avulla.