A

Sastamalan seudun terveyspalvelut

Punkalaitumen kunnan terveyspalvelut hoitaa Sastamalan yhteistoiminta-alue.
Lisätietoja löydät Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalveluista.

Hoidon tarpeen arvio ja ajanvarausyhteystiedot:

ma-pe klo 8 - 16 puh. 03 5210 2020. Jos puheluusi ei vastata heti, voit jäädä jonottamaan tai jättää takaisinsoittopyynnön. 

ma-pe klo 16 - 19 sekä viikonloppuisin klo 8 - 19 kiireellisissä asioissa puh. 040 647 4582.

Yöaikaan klo 19 - 8 välisenä aikana kiireellisissä asioissa ota yhteys Päivystysapunumeroon 116 117. Päivystysavun numerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numerosta saa myös apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa, soita 112.

Hätätilanteet (Sotesi.fi)

Lääkärien ja hoitajien vastaanotto (sotesi.fi)

Lääkäripäivystys (sotesi.fi)

Suun terveydenhuolto (sotesi.fi)

Hammaslääkäripäivystys (sotesi.fi)

Oman terveydentilan kartoittaminen Omaolo-verkkopalvelussa

Sotesin alueella on käytössä sosiaali- ja terveydenhuollon digipalvelu, Omaolo. Omaolossa käyttäjä voi tehdä terveydentilaa kartoittavia oirearvioita. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Omaolon käyttö on helppoa ja säästää asiakasta jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä. Palvelun käyttö on maksutonta.

Omaolon avulla voi tehdä oirearvion, jonka perusteella käyttäjä saa helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio myös ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Oirearvion voi tehdä ilman kirjautumista, mutta pankkitunnusten avulla suoritettu kirjautuminen vaaditaan, jos käyttäjä haluaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Mikäli tilanne vaatii, Omaolon kautta saa juuri omaan tilanteeseensa sopivan ohjauksen oman kunnan tai sairaanhoitopiirin palveluiden pariin. Hoitosuositus voi olla esimerkiksi suora sähköinen yhteydenotto, kehotus mennä heti päivystykseen tai ohjeita kotihoitoon. Oirearvion voi täyttää koska tahansa ja tietokantaan perustuvan vastauksen saa heti. Vastauksen voi lähettää myös ammattilaisen katsottavaksi. Sotesissa ammattilaiset käsittelevät vastauksia joka päivä klo 8- 19.