A

Terveyspalvelut

Pirkanmaan kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyivät hyvinvointialueen vastuulle 1.1.2023 alkaen.

Palvelut säilyvät ennallaan, vaikka niiden järjestäjä vaihtuu kunnasta tai sairaanhoitopiiristä hyvinvointialueeksi.

Pirkanmaan hyvinvointialueen sivut https://www.pirha.fi/ 

Pirha Punkalaitumen terveysasema

Hoidon tarpeen arviointi

Puhelin: 03 384 5030, klo 8-19

Chat: www.pirha.fi
-> sivun oikea alakulma
-> vihreä puhekupla

Kun oma terveysasemasi on kiinni ja tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvonnan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta palvelee joka päivä klo 7–22. Jos harkitset päivystykseen menemistä, kysy ohjeita ja neuvoja ensin päivystysavun numerosta 116 117. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Hätätilanteessa soita 112.

Sosiaali- ja terveyspalvelut järjestää Pirkanmaan hyvinvointialue
www.pirha.fi

Kiireellinen hoito ja päivystys (Pirha)

Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelut https://www.pirha.fi/palvelut/

Myrkytystietokeskus

Terveyskylä

Koronarokotukset (Pirha)

Oman terveydentilan kartoittaminen Omaolo-verkkopalvelussa

Omaolossa käyttäjä voi tehdä terveydentilaa kartoittavia oirearvioita. Palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi. Omaolon käyttö on helppoa ja säästää asiakasta jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä. Palvelun käyttö on maksutonta.

Omaolon avulla voi tehdä oirearvion, jonka perusteella käyttäjä saa helposti ja luotettavasti tietoa hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä. Oirearvio myös ohjaa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Oirearvion voi tehdä ilman kirjautumista, mutta pankkitunnusten avulla suoritettu kirjautuminen vaaditaan, jos käyttäjä haluaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen.

Mikäli tilanne vaatii, Omaolon kautta saa juuri omaan tilanteeseensa sopivan ohjauksen oman kunnan tai sairaanhoitopiirin palveluiden pariin. Hoitosuositus voi olla esimerkiksi suora sähköinen yhteydenotto, kehotus mennä heti päivystykseen tai ohjeita kotihoitoon. Oirearvion voi täyttää koska tahansa ja tietokantaan perustuvan vastauksen saa heti. Vastauksen voi lähettää myös ammattilaisen katsottavaksi.