A

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on osa kunnallista päivähoitoa. Toiminta-ajatuksena on tarjota kodinomaisessa ympäristössä, pienessä ryhmässä, turvallista hoitoa eri-ikäisille lapsille. Perhepäivähoito on suunnattu lähinnä ns. normaaleja hoitoaikoja tarvitseville lapsille.

Perhepäivähoitajat ovat työsuhteessa kuntaan. Perhepäivähoidossa noudatetaan valtakunnallisia virka- ja työehtosopimuksia ja työaikalakia. Perhepäivähoitajalla voi olla ryhmässään 4 kokopäivähoidossa olevaa lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva lapsi.

Kaikille perhepäivähoitoon tuleville lapsille tehdään hoitosopimus hoidon alkaessa ja henkilökohtainen, yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma, jota päivitetään vuosittain.

Omassa kodissa työskenteleviä perhepäivähoitajia kunnassa on tällä hetkellä 7.

Vanhempien tulee toimittaa tiedot lasten hoitoajoista suoraan perhepäivähoitajalle tai päivähoidon johtajalle. Tulostettavat ilmoituslomakeet löytyvät alta.
Lasten hoitoaikojen ilmoituslomake 4 vko
Lasten hoitoaikojen ilmoituslomake 3 vko

Perhepäivähoidon varahoito
Perhepäivähoitajat kuuluvat työaikalain piiriin. Heillä noudatetaan keskimäärin 40 viikkotunnin työaikaa. Tähän pyritään pitkällä 4 kuukauden työaikajaksolla, jolla työaikaa tasataan työntasausvapaina. Hoitajien vapaapäivien, vuosilomien ja muiden poissaolojen aikana lasten varahoito järjestetään varahoitoyksikkö Variksessa. Varis siirtyi uusiin tiloihin osoitteeseen Riissuontie 10 as 2 ja siellä työskentelee 3 perhepäivähoitajaa.

Varahoitoyksikkö Varis

Riissuontie 10 as 2, 31900 PUNKALAIDUN
puh. 040 138 2306
ryhmis[at]punkalaidun.fi