A

Punkalaitumen kunnan saavutettavuusseloste

Verkkosivun saavutettavuus

Täyttää pääosin saavutettavuusdirektiivin WCAG 2.1 kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Tähän olemme listanneet omassa sisäisessä tarkastuksessa havaitsemamme puutteet:

  • Etusivun kuvalinkeissä, jotka sisältävät myös tekstiä, tekstin ja pohjan välinen kontrasti on riittämätön. Puutteet pyritään korjaamaan yhteistyössä verkkosivuston toimittajan kanssa.
  • Joissain sivustolla olevissa markkinointivideoissa ei ole tekstitystä, koska videoiden tarkoitus on kunnan markkinointi ja ne ovat vähempiarvoisia huomioitaessa kuntalaisten yhdenvertainen palveluiden saavutettavuus. Lisäksi videot ovat sivustolla vain väliaikaisesti ja niiden kaikkien tekstittäminen tuottaisi kohtuutonta vaivaa.
  • Sivuston yläosan navigointilinkkejä ei pysty ohittamaan pelkällä näppäimistöllä toimiessa vaan ne on joka sivulla läpikäytävä. Sivustolla on kuitenkin olemassa piilotettua rakennetietoa, jonka avulla monien avustavien teknologioiden käyttäjät voivat hypätä esim. navigaation yli suoraan sisältöön.Toiminnallisuutta pyritään parantamaan yhteistyössä verkkosivun toimittajan kanssa .

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Voit antaa palautetta verkkolomakkeella

Sähköpostilla kunta@punkalaidun.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen

Verkkosivustolle on lisätty verkkosivun sisältöä ääneen lukeva webReader sekä dokumentteja ääneen lukeva docReader. Kyseisissä ratkaisuissa on myös muita saavutettavuutta parantavia ominaisuuksia kuten tekstin korostus ja suurentaminen, sisällön hahmottamista helpottavat lukikalvo ja lukiviivain sekä kääntäjätoiminto. Kaikki sivustolla olevat tiedostot on muutettu pdf-muotoon, jotta ne olisivat kaikkien luettavissa riippumatta käytössä olevista ohjelmista. Kaikki verkkosivulta pois johtavat linkit on pyritty nimeämään selkeästi ja ne on ohjattu avautumaan uudelle välilehdelle, jolla estetään tahaton poistuminen sivustolta. Pdf-lomakkeita pyritään muuttamaan tulevaisuuudessa verkkolomakkeiksi, jotta niitä ei tarvitsi erikseen tulostaa. Tällä hetkellä asiahallintajärjestelmästä tulevat kunnallisen päätöksenteon asiakirjat eivät vielä ole luettavissa verkkosivujen lukuohjelmalla mutta tähän pyritään löytämään ratkaisu tulevaisuudessa ohjelman toimittajan kanssa.

Tämä verkkosivusto on julkaistu 01.06.2017

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 20.4.2020. Verkkosivun saavutettavuuden on arvioinut sisäinen arviointi.

Risuaita logo