A
9. huhtikuuta 2018 15.10

TULE KOTIIN -HANKE STARTTASI PUNKALAITUMELLA

USKOTAAN, LUOTETAAN, TEHDÄÄN YHDESSÄ

Ensimmäinen työviikkoni hankevetäjänä Tule kotiin-hankkeessa suhahti vauhdilla ohi. Koin mukavia, mielenkiintoisia kohtaamisia, tutustuin Punkalaitumeen mm kirkkotornista käsin, neuvottelin useamman ammattilaisen kanssa hankeasioista, juttelin paljon niin monille niin rakkaasta Punkalaitumesta. Viikonloppuna ihan ikävöin koulun valmista ja herkullista ruokapöytää, sillä totuin sen antimiin jo viikossa.

Loin verkostoa, pohdin Punkalaidunta perin positiivisesti (suosittelen!), polskin vesilavista uimahallissa ja ajelin kauniilla pikiteillä. Kun on kymmeniä vuosia ajellut pääasiallisesti piikkisuoraa kasitietä, tunsin melkein huimausta Pirkanmaan kiemuraisilla teillä.

Olen aikamoisen onnekas, sillä minulla on kahdella työpaikalla työtovereita, vaikka minulla on vain yksi työ. Olen nimittäin seurakunnan palkkalistoilla, mutta työpisteeni on kunnantalolla. Joku kutsui tehtävääni suureksi haasteeksi, toinen isoksi urakaksi. Ja oikeassa olivat! Minun mielestäni tämä tehtävä on kuitenkin ennen kaikkea merkityksellinen ja tärkeä.

Useampi kunta on vastaavanlaiseen urakkaan ryhtynyt, mutta Punkalaitumen seurakunta on uranuurtaja tällä hankkeellaan. Ainakaan korviini ei ole vielä kantautunut vastaavanlaista hanketta muista seurakunnista. Ja mikä parasta, kunta on vahvasti tukemassa - ja jo käärinyt omat hihansa. Sekään ei varmasti vähennä onnistumismahdollisuuksiamme, kun ristimme kätemme ja rukoilemme tälle hankkeelle menestystä. Suurempiakin ihmeitä on tässä maailmassa nimittäin tapahtunut kuin se, että Punkalaitumelle muuttaisi uusia asukkaita. Uskotaan ja luotetaan siis, tehdään yhdessä ja iloisin mielin!

Aion tehdä gallupia hankkeen pian avattaville FB-sivuille. Haluan kuulla, mitkä ovat ne kaikki lukuisat syyt siihen, miksi kotipaikkakunnaksi on valikoitunut juuri Punkalaidun. Mikä tässä paikkakunnassa on juuri sinun mielestäsi a) hyvää, b) todella hyvää? Erityisesti ne henkilöt, jotka ovat hiljattain muuttaneet Punkalaitumelle, voisivat ottaa yhteyttä minuun. Lupaan tarjota kahvit jokaisesta mehukkaasta tarinasta. Me nimittäin tarvitsemme juuri näitä tarinoita reppuumme, kun suuntaamme kosioretkellemme entisten punkalaitumelaisten luo.

Kohderyhmänä hankkeessamme on nyt eläkeiässä olevat, jotka ovat muuttaneet paikkakunnaltamme pois. Hankkeen myötä haluamme myös muistuttaa heitä siitä, että täällä heitä ei odota vain vireä ja aktiivinen kunta kirkkoineen – vaan myös kaikki ne muistot, joita vain juuriltaan löytää.

Sunnuntaina 15.4. klo 10 minut siunataan hankevetäjän tehtävääni Punkalaitumen kirkossa. Messun jälkeen kirkkokahvit seurakuntatalossa. Lämpimästi tervetuloa!

Hanna-Mari Kamppikoski

Näytä kuva