A
18. huhtikuuta 2018 12.25

PUNKALAITUMELAISPOHDINTOJA

Selailin kunnan arkiston valokuvia upeista punkalaitumelaisista maisemista ja mietin, että tänne minä haluaisin muuttaa. Mutta minähän olenkin jo muuttanut tänne! Suosittelen teille kaikille muillekin tätä uutta kotiseutuani!

Tuikitärkeän hankeryhmämme ensimmäisessä palaverissa pohdimme ja ideoimme tulevia kuukausia. Suurten asioiden äärellä tuntuu hyvältä, ettei hankevetäjänäkään tarvitse olla yksin. Ryhmä on hanketta synnyttänyt jo paljon ennen kuin minut tehtävään valittiin - ja jatkavat nyt rinnalla kulkijoina. Ryhmään kuuluvat Pekka Karppanen, Irina Kaukinen, Manu Löytty, Sirkka Madekivi, Jyrki Moilanen, Tiina Mäkiranta, Kaisa Kirkko-Jaakkola, Hilkka Välläri sekä Joutsenten reitin edustajat Eeva Raukko ja Petri Rinne.  Oili Mölsä oli ensimmäinen, johon kunnassa tutustuin. Kävi vähän niin kuin kuoriutuvalle tipuselle, leimauduin täysin tähän ensimmäiseen tuttuun hahmoon. Oili onkin ollut arvokas tiedonlähde, mutta myös luotettava kumppani ideoiden pallotteluun. Kaikkien meidän hihasta voit vetää aina, kun ideoita ja aatoksia tulee!

Aika harvassa työssä saa ihan konkreettisen siunauksen, mutta minäpä sain! Viime sunnuntaina minut siunattiin tähän tärkeään työhön Punkalaitumen kirkossa (valokuva). Kirkkoherran lisäksi siunaamassa olivat Hilkka Välläri, Timo Karunen sekä oma poikani Niklas – ja joukko vanhoja ja uusia ystäviä.

Hankkeellamme pyritään elävöittämään maaseutua, saamaan paluumuuttajia Punkalaitumelle. Erityisesti keskitymme eläkeläisiin, jotka ovat joskus asuneet täällä. Tosin olen jo nyt varma, että hankkeemme herättelee kotiseuturakkautta kaiken ikäisissä muualla asuvissa. Eikä kumma. Punkalaitumella on tilaa hengittää, edullista asumista, paljon harrastusmahdollisuuksia. Luikertelevan joen on annettu olla, eikä sitä ole hylätty huikean korkeiden kerrostalojen taakse - tai unohdettu valtatien varjoon. Metsään on lyhyt matka ja siellähän on jo ihan tutkitusti kaikilla hyvä olla. Upeaa Pappilaa ja kaunista kirkkoamme yhdistää riippusilta, jota voi huoletta suositella vaikkapa somaksi paikaksi kosia omaa kultaa.

Kunnassamme toimii vireä kirjasto, 60-70 yhdistystä, useita yrityksiä, oma market, uimahalli, kuntosali ja ammattilaiskäyttöönkin sopivat urheilualueet. Meillä on myös maankuulu Särkkä, ihan oma kesälava, Pitäjänjännäri Punkalaitumen Sanomat ja itsenäinen lukio. Kaikki tällainen luo kuntaan vireyttä ja mukavaa pöhinää ihan kaikille. Monet tapahtumat tuovat vipinää ja hienosti ylläpidetty museoalue opettaa meille historiasta.

Tule kotiin kokemaan!

Hanna-Mari Kamppikoski

Näytä kuva