• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

4. maaliskuuta 2021 8.00

Kuulumisia Varhaiskasvatuksesta

Päiväkoti on nyt vuoden toiminut uusissa tiloissa ja tilat ovat palvelleet meitä hyvin. Uudesta päiväkodista ja kuluneesta vuodesta täällä voisi kirjoittaa ja kertoa monen monia tarinoita. Lapset ovat kuitenkin tässä hetkessä eläjiä ja siitä nauttivia, joten nyt saatte kuulla siitä, mitä tähän hetkeen ja erityisesti talveen täällä päiväkodilla on kuulunut..

” Oon innostunut hiihtään! On kivaa, kun jalkakäytävät oli jäässä ja siinä oli kiva luistella! Talvella haluan syödä vaan lunta. Parasta tehdä lumienkeleitä, lumiukkoja ja laskee pulkalla. Hiihtää ja luistella! Parasta tehdä lumiukkoja! Se kun saa tehdä lumiukkoja, ihan mimmonen vaan on upee lumiukko. Talvesta tykkään, kun voi hiihtää, luistella ja tehdä lumiukkoja ja laskee tietty liukurilla. Parasta ajaa moottorikelkalla ja päikyllä aurata tietä lumikolilla. Talvella parasta on leikkiä kavereiden kaa! ”

Siinä päiväkodin lasten kommentteja, kun heiltä kysyttiin, miltä talvi on tuntunut ja mikä siinä on heidän mielestään ollut parasta. Varhaiskasvatuksen väki, niin lapset kuin aikuiset, ovat saaneet nauttia ihanista ja kunnon talviolosuhteista. Lunta ja pakkasta on riittänyt mukavasti. Päiväkodin pihaan on rakennettu upeita lumiukkoja, pohtien kiivaasti, käyvätkö puput varastamassa lumiukkojen porkkananenät vai eivät. Päiväkodin pihaan kohosi lasten ja aikuisen yhteistyöllä myös mahtava lumilinna. Pihasta on etsitty jäädytettyjä jäätimantteja ja niitä on kuljetettu pitkin pihaa monissa eri leikeissä. Lapset ovat kokeilleet, miten lunta maalataan vesiväreillä ja päästiin ihmettelemään myös, kuinka nopeasti lumi sulaa sisätiloissa ja mitä lumesta jää jäljelle. On opeteltu niin uusia kuin vanhoja talvilauluja ja leikitty niiden tahtiin monen monet lumiukkomarssit.

Lapset ovat käyneet testaamassa luistelua niin Vartiolan kuin Emmanlammen jäällä. Monet kerrat on nautittu liukuri- ja pulkkamäen riemusta lähialueiden pulkkamäissä. Nopsajalat tekivät myös tutkimusta ja vertailua siitä, mikä on Punkalaitumen paras pulkkamäki. Kaikki mäet olivat mieluisia ja yllättäen tuli tasapeli Vartiolan ja Emmanlammen mäen kesken. Lapset ovat ahkerasti harjoitelleet hiihtämistä päiväkodin porttien ulkopuolelle vedetyllä ladulla. Paljon on kertynyt Touhutossujen lasten hiihtopasseihin tarroja! Myös Hipsuvarpaista on löytynyt innokkaita ja reippaita hiihdon harjoittelijoita! Laskiaisen riemua vietettiin koko päiväkodin porukalla makkaranpaiston, hiihdon ja lumikasassa leikkimisen merkeissä päiväkodin pihalla. Lisäksi on käyty myös pienellä porukalla leikkimässä Pakarin takana isossa lumikasassa. Pakarin asukkaat ilahtuivat suuresti, kun saivat seurata ikkunan takaa lasten leikkiä ja touhua.

Talvi on ollut upea ja täällä päiväkodilla siitä on keskitytty nauttimaan täysillä. Nyt vesisateiden ja lämpenevien ilmojen myötä on aika kääntää katseita kohti kevättä. Ihanaa kevään odotusta kaikille, pysykäähän terveinä!

Toivottaa Päiväkodin väki

Näytä kuva