• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

15. huhtikuuta 2021 8.00

Arkean kuulumisia

Punkalaitumen koulu- ja päiväkotiruoka löytyy Masusta

Kuluvan kouluvuoden alusta eli elokuusta alkaen Punkalaitumen kouluruoka on löytynyt Masusta. Masu on koulu- ja päiväkotiruoan koti eli verkkosivusto, josta löytyvät ruokalistojen lisäksi aiheeseen liittyvät uusimmat uutiset ja ajankohtaiset ilmiöt.

Masun tarkoitus on nostaa kouluruoan ja sen tekijöiden arvostusta. Punkalaitumella kouluruoan valmistavassa Arkeassa halutaan Masun avulla kasvattaa tietoisuutta kouluruoan korkeasta tasosta ja käytössä olevista laadukkaista raaka-aineista.

Masu ei ole pelkkä verkkosivusto, sillä sen rinnalle on tehty myös mobiiliapplikaatio, joka kulkee taskussa niin koulussa kuin harrastuksissakin.

Alkuhankaluuksien jälkeen myös Punkalaitumen ateriat on saatu Masu-appiin ja sieltä lapset ja nuoret pääsevät helposti katsomaan oman koulunsa ruokalistan. Lisäksi sovelluksen käyttäjät pääsevät vastaamaan viikon kysymyksiin. Vastaamalla on mukana viikoittaisissa arvonnoissa. Kevään pääpalkintona arvotaan tyylikäs Jopo, kertovat Arkean Punkalaitumen ruokapalveluista vastaavat palveluesimies Mikko Helin ja palveluohjaaja Rami Lehtiö.

masu.arkea.fi

Sydänmerkki osoituksena koulu- ja päiväkotiruuan ravitsemuslaadusta

Punkalaitumella koulujen ja päiväkotien ruokalistalla on helmikuusta alkaen näkynyt Sydänmerkki-symboli. Se näyttää, mikä ateriavaihtoehto noudattaa ravitsemuslaadultaan Sydänmerkin kriteereitä.

Punkalaitumella on neljänä päivänä viikossa tarjolla Sydänmerkin kriteerit täyttävä ateriavaihtoehto.

Sydänmerkki-ateria on nimensä mukaisesti ateriakokonaisuus. Se siis pitää pääruoan lisäksi sisällään lisäkkeet eli leipää ja levitettä, kasviksia öljykastikkeineen ja ruokajuoman. Lisäksi energiaa ja ravintoaineita sopivassa suhteessa ja se ohjaa järkevän kokoisten ja sisältöisten aterioiden kokoamiseen Helin ja Lehtiö kertovat.

Etäkouluun etäaterioita

Korona on vienyt osan oppilaista etäkouluun. Myös etäopintojen aikana on järjestetty mahdollisuus kouluruokaan. Arkealaiset ovat valmistaneet etäoppilaille ennakkotilausten mukaan normaalin ruokalistan mukaisen pääruoan, jonka on voinut noutaa uudelta yhteiskoulu-lukiolta jäähdytettynä. Ruoka-annos lämmitetään kotona. Koulu on ohjeistanut tilauksessa tarkemmin. Samaa käytäntöä on mahdollista jatkaa etäkoulun jatkuessa.

Katja Tättäläinen
vuoropäällikkö, Arkea Oy

Kuvassa Punkalaitumen koulun vuorovastaava Marja Saari, kokit Hanna-Maija Nikkanen ja Pulmu Toriseva.

Näytä kuva