A

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronanäytteenottokriteerejä on päivitetty 27.8.2021

27.08.2021

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronanäytteenottokriteerejä on päivitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreiden suositusten perusteella.

Täysin rokotettujen (kaksi rokoteannosta ja viimeisestä annoksesta yli viikko) henkilöiden ei tarvitse hakeutua koronanäytteenottoon, mikäli heillä on lieviä hengitystieinfektion oireita. Tämä suositus ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirustartunnalle eikä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä – heitä testataan edelleen matalalla kynnyksellä.

Hengitystieinfektion oireiden yhteydessä ei kuitenkaan tule mennä töihin ja on hyvä välttää kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet.

Muistutuksena vielä

1. Minimoi kontaktit ja muista yli 2 metrin turvaväli.

2. Pese kädet, yski hihaan.

3. Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.

4. Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.

5. Ota rokote, kun vuorosi tulee.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa koronatilanteesta ja tietoa esimerkiksi mahdollisista altistuspaikoista. https://www.tays.fi/…/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19

Mikäli sinulla on vielä koronarokotus ottamatta, niin ajan voi varata Sotesin sivuilta. https://www.sotesi.fi/rokotusajanvaraus/index.tmpl…

 

 

Takaisin