A

Frisbeegolf, luontopolut ja retkeily

Punkalaitumella on kaksi frisbeegolf-rataa ja useampi luontopolku. Tutustu liikuntapaikkoihin.

Luolailukokemuksia hiisien mailla - Lauri Maijala (Retkipaikka.fi)

Porttikallion Frisbeegolf

Konatun Kellari

Punkalaitumen Sarkkijan ja Oriniemen, kahden kylän rajamailla sijaitseva lohkareluola on ennen muinoin johdattanut Sastamalan Pirunvuoreen, Karkun kirkkoon ja jopa Laukon Kartanon Pirunkellariin asti. Ihmiset ovat käyttäneet luolaa muun muassa piilopaikkana ruotujakolaitoksen aikaan.

Uskotaan, että ennen ihmisiä Konatun kellarin maita asuttivat hiidet, ja että hiidet olisivat rakentaneet itse luolankin.  Uskaltaudutko sinä kulkemaan hiisien mailla?

Konatun Kellari on Punkalaitumella sijaitseva lohkareluola. Luolan suuaukko on noin 2 metriä syvä, 3 metriä pitkä ja 2 metriä leveä. Luola on noin 2-3 metriä pitkä, jonka jälkeen kivenlohkareet tukkivat sen.

Konatunkellari, pirun tyyssija Punkalaitumella - Leino (Retkipaikka.fi)

Saapumisohjeet

Lähtöpaikkana Punkalaitumen kunnantalo (Vesilahdentie 5, 31900 Punkalaidun)

Noin 3,5 kilometriä Vesilahden suuntaan, kunnes käännös vasemmalle suuntaan Rajalan Metsätie (vastapäätä Häihäläntietä). Päättyvää metsätietä jatketaan suoraan noin 1,3 kilometriä, kunnes oikealla puolella olevalle levennykselle voi jättää auton. Vanhaa metsätietä jatketaan suoraan, y-risteyksessä käännytään oikealle. Reitti merkitty auton jättöpaikalta Konatun Kellarille asti puihin punakeltaisin merkkinauhoin.

Reitti Google mapsissa

Polku Konatun kellarille  Konatun kellarin suuaukko

Leikkipuistot

Leikkipuistoista löytyy perheen pienimmille puuhaa. Emmanpuistossa on myös pieni virkistyslampi.

Leikkipuistot2

Uimapaikat

Pieni pulahdus virkistää aina! Tutustu kunnan uimapaikkoihin.

Kiviranta