A
1. huhtikuuta 2019 15.10

HYVÄSTI JA TERVETULOA!

Vaikka olisi miten hyvä hyvästeissä, vaikka sen sanan olisi lausunut tuhannesti ja useammin, ei olo yhtään sen helpommalta tunnu uusien jäähyväisten äärellä. Jos johonkin tässä maailmassa ei totu niin hyvästelemään. Ainakaan minä en totu.

Olen tehnyt lähtöä Punkalaitumen seurakunnan hallinnoimasta Tule kotiin –hankkeesta jo useamman kuukauden ajan, vaikka työhuoneeni ovi onkin samanaikaisesti ollut selällään uutta hanketta varten. Hanke kuitenkin päättyi eilen ja odottelemme yhä Ely-keskuksen lupaamaa rahoituspäätöstä jatkohankkeesta. Kun seisoo pitkään jalka oven välissä, saattaa jonkinlaista puutumistakin ajoittain ilmetä.

Hankkeen ympärille on onnekseni muodostunut ihan mahtava tukijoukko. On tuntunut, että työlläni on siunaus ja asukkaiden hyväksyntä, työtovereiden tuki. Ilman kaikkea tuota ei menestystä synny. Olen saanut viimekuukausien aikana monta tsemppitoivotusta. Työtä riittää - ja uusillekin muuttajille kauniissa kunnassamme tilaa. Ykköshankkeessahan tavoittelimme muuttajia Punkalaitumelle, kohderyhmäämme kuuluivat muualla asuvat punkalaitumelaislähtöiset eläkeläiset. Heitä on kaikkiaan yli 500! Tavoitimme heistä jokaisen hienon yhteistyön tuloksena, osan useampaan kertaan.

Punkalaitumen Sanomat painoi nimittäin etusivulleen kauniin kuvan kosiokirjeemme kera, hanke sai tuolloin myös hurjan näkyvyyden lehden koko keskiaukeamalla. Päätoimittaja Juha Aro on yksi niistä monista tärkeistä ja väsymättömistä hankefaneista, jotka ovat hanketta kantaneet ja nostaneet lentoon. Kohderyhmäämme ja kaikenikäisiä muitakin ihmisiä tavoitin useissa eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa Punkalaitumella. Kävinpä kertomassa hankkeesta myös eläkeläisten Kaamos-risteilyllä. Reissun jälkeen Punkalaidun-kasseja käytetään nyt lukuisissa kunnissa, matkaseurana kun oli yli 2 000 eläkeläistä, joista leijonaosa sanoi omankin kuntansa kaipaavan tällaista kutsuhanketta tai hankekutsua.

Konstit ovat monet. Aamusta alkuiltaan puhuin laivalla hankkeestamme esittelypöytämme ääressä, mutta eivät vaarit päässeet Punkalaitumesta tanssilattiallakaan. Ihan jokainen tuhansista viimeisen vuoden aikana kohtaamistani henkilöistä on suhtautunut vain ja ainoastaan positiivisesti hankkeeseemme. Tosin kuulinpa matkan varrella anonyymin kritiikinkin siitä, miten hanke näkyy liikaa, on liian paljon esillä. Se hankkeen perimmäinen tarkoituskin oli.

Ely on luvannut päätöksensä huhtikuussa. Siihen asti pidämme kädet ristissä ja ilon sydämessä. Se kantaa. Perjantaina 12.4. klo 18 alkavassa Suuressa Hankejuhlassa juhlimme hanketta ja kuntaan muuttaneita, kunnassa asuvia. Tulkaa yhdessä juhlimaan! Piispa Kaarlo Kalliala tulee tuolloin vieraaksemme, luvassa on myös hieno, keväinen konsertti ja maittavat kahvit. Kulttuurivaikuttaja Jukka Saarinen loi hankkeelle Tule kotiin –laulun, sen ensiesitys kuullaan juhlassa. Luvassa on myös iloinen yllätys, jonka niin kovasti mielelläni jaan koko rakkaaksi tulleen kylän kanssa.

1.4.2018

Hanna-Mari Kamppikoski