A
21. joulukuuta 2018 11.40

KIITOS HIENOSTA VUODESTA!

Joulun alla sitä ihan vaistomaisesti käy läpi mennyttä vuotta. Tämä vuosi on ollut minulle todellinen seikkailujen vuosi. Pohjanmaan lakeudet jäivät kauas taa, kun Punkalaidun kutsui. Muutin tänne mielenkiintoisen työn perässä huhtikuun alussa. Päivääkään en ole muuttoani tälle ihanalle paikkakunnalle katunut. Itse asiassa monesti olen miettinyt, että olisi pitänyt rohkaistua jo aiemmin.

Ystäviäni tietysti kaipaan, mutta ystävät eivät mihinkään katoa. Toisaalta poikani perhe – erityisesti 1-vuotias Kassu – on nyt paljon lähempänä minua. Ihan ihaniin ihmisiin olen saanut tutustua uudella kotiseudullakin. Taisi olla muutostani seuraava päivä, kun pulahdin uimahallimme altaaseen ja sanoin muille vesijumppareille: ”Moi, mä olen ihan uusi, mutta en kauan.” Sekä uimahallin että liikuntahallin jumpissa olen saanut tutustua kivoihin ihmisiin. Nauru on kiirinyt kauas, välillä on vesijumpan jälkeen lauteilla laulettukin.

Moni asia tietysti yllättikin Punkalaitumella. Esimerkiksi se, miten vireä kunta tämä oikeasti on. 70 yhdistystä on iso määrä yhdistyksiä ja ne todella toimivat aktivoidakseen kuntalaisia ja siinä samalla ne ajavat hyviä asioita, nostavat esiin hienoja arvoja. Niin ikään sekä seurakunta että kunta toimivat tosissaan ja sydämellä. Molemmat järjestävät sekä erilaisia tapahtumia että luovat asukkaille harrastusmahdollisuuksia, kutsuvat yhteyteen.

Sydäntäni lämmitti kovasti se, miten paljon Punkalaidun muistuttaa omia lapsuuden ja nuoruuden maisemia Honkajoella Satakunnassa. Tuntuu ihanalta samoilla nyt ihan samanlaisissa metsissä, ihailla tuttuja pelto- ja jokimaisemia. Ja jotenkin tämä kansan luonne on tuttu ja turvallinen, vaikka nykyisin pirkanmaalaisia olemmekin.

Jos tekisin ihan listan kaikesta tänä vuonna kokemastani, tulisi siitä todella pitkä ja värikäs. Päällimmäiseksi, kaikista tärkeimmäksi tuossa listassa kuitenkin nousisivat ne lämpimät kohtaamiset, mahtavat keskustelut. Ne monet hetket näinä kuukausina, kun on tuntenut kuuluvansa joukkoon. Kun on otettu yhteisön täysivaltaiseksi jäseneksi.

Kiitos tästä hienosta vuodesta teille kaikille punkalaitumelaisille!

Siunausta Jouluun ja Onnea vuoteen 2019!

21.12.2018

Hanna-Mari Kamppikoski

Punkalaitumen kirkko