A

Punkalaitumen kunnan talouden tasapainotusohjelma tiedote

31.05.2018

Punkalaitumen kunta tavoittelee miljoonan euron vuosittaista säästöä

Punkalaitumen kunnan valtionosuudet ovat laskemassa voimakkaasti. Kuluvan vuoden kunnan saama valtionosuus vähenee 755 000 euroa edellisestä vuodesta 2017 ja ensi vuonna vähenemistä ennakoidaan tapahtuvan vielä lisää 177 000 euroa eli kunnan saamat vuosittaiset valtionosuudet ovat yhteensä vähentymässä 932 000 euroa.

Edellä olevan valtionosuuden laskun takia Punkalaitumen kunnassa on aloitettu talouden tasapainotusohjelman valmistelu, jota tullaan käsittelemään kunnanhallituksessa 11.6. ja valtuustossa 18.6.2018. Talouden tasapainotusohjelman toimenpiteet on esitelty kunnan henkilöstölle 30.5.2018.

Talouden tasapainotusohjelman mukaisesti Punkalaitumen kunta hakee säästöjä palveluiden karsimisella, ulkoistamalla ja kilpailuttamalla kunnan omia toimintoja, tehostamalla omia toimintojaan, korottamalla asiakasmaksuja ja läpikäymällä kunnan yhteistyösopimukset säästöjen selvittämiseksi. Kunnan ruoka- ja puhtaanapidon ulkoistuksesta on jo tehty päätös ja toiminnan kilpailutus on parhaillaan käynnissä. Esitetyn säästöohjelman toimenpiteet toteutetaan vuosina 2018 - 2021.

Säästöohjelmassa ehdotetaan mm. Haukankosken uimahallin sulkemista, musiikkiopiston kurssitarjonnan supistamista, kunnan maksamien yksityistieavustusten vähentämistä, yleis- ja hammaslääkärien vastaanottoaikojen vähentämistä sekä ikäihmisten ns. intervalli yöhoidon palvelujen vähentämistä. Säästöohjelmassa ei esitetä kunnan henkilöstön irtisanomisia eikä lomautuksia vaan henkilöstön vähentyminen tapahtuu eläköitymisten ja luontaisen poistuman kautta. Säästöohjelmassa ei myöskään esitetä kuntalaisten verojen korottamista.

Takaisin