A

4H-yhdistyksen lupiinin kitkentähanke

17.06.2022

Komealupiini on kansallisesti säädetty vieraslajiksi, joka tulee hävittää. Punkalaitumen 4H-yhdistys on saanut Kainuun ELY-keskukselta rahoitusta lupiini-hankkeeseen, jossa saadaan avustusta nuorten palkkaan lupiinien kitkennässä. Kun talkoolainen kitkee tunnin lupiinia, saa nuori tehdä kesätyönä lupiinin kitkentää 1,5 tuntia.

Hankkeen kitkentäaika kestää 3.7. asti. Mukaan talkoolaiseksi ja nuorten työllistäjäksi pääsee ilmoittautumalla punkalaidun@4h.fi tai p. 040 187 2603, täyttämällä talkootaulukon ja palauttamalla sen Punkalaitumen 4H:lle. Talkootaulukko ja lisätiedot lupiinihankkeesta täällä.

Kunnan henkilöstöä osallistui torstaina 16.6. lupiinin kitkentätalkoisiin. Haluammekin levittää talkootyön ja lupiinien kitkennän ilosanomaa haastamalla punkalaitumelaiset ja kyläyhdistykset mukaan talkoisiin!

Lupiini tulee hävittää juurinensa, ja juuri on porkkanan mallinen. Lupiini on monivuotinen, ja juuri ja siemenet levittävät kukkia. Jo pelkästään kukkien kerääminenkin auttaa lupiinien leviämisen estämisessä. Kerättyjen lupiinien (juurakot ja siemenkodat) hävitys onnistuu polttamalla tai näivettämällä.

Takaisin