• Kuulumisia kunnasta

A

Tällä sivulla julkaisemme eri kirjoittajien tekstejä Punkalaitumesta ja punkalaitumelaisuudesta, välillä muitakin ajankohtaisia aiheita sivuten.

27. elokuuta 2020 8.00

Paljon löytyy läheltä

Viime viikkoina Punkalaitumen kouluissa on ollut vilinää, kun koulu on aloitettu pitkän kevään jälkeen. Uuteen kouluun pääsyä odotetaan jo innolla, ja osa luokista on jo päässyt tutustumaan tiloihin. Kuitenkin pelko paluusta etäkouluun vaivaa nuorten keskuudessa jatkuvasti, vaikka kouluilla huolehditaan käsien pesusta ja etäisyyksien pitämisistä mahdollisuuksien mukaan. Toisaalta lohduttavaa on, että nyt sekä opettajilla että oppilailla on kokemusta etäopetuksesta, jos siihen pisteeseen päädytään.

Koulujen lisäksi myös nuorisovaltuusto on päässyt jatkamaan toimintaansa ja suunnittelemaan tulevaa syksyä normaalimmin. Keväällä toteutetuista kyselyistä on ollut hyötyä suunnittelussa, sillä näin olemme saaneet tietoa siitä, mistä nuoret pitävät ja mihin kaivataan muutosta. Olen iloinen, että kyselyillä on tavoitettu suuri osa kunnan nuorista ja näin saatu mahdollisimman monen ääni kuuluviin. Suuremmilla paikkakunnilla tämä onkin usein selvästi haastavampaa. Asioiden toteamisen lisäksi nuorisovaltuusto on myös puuttunut nuoria vaivaaviin asioihin ja vienyt niitä eteenpäin.

Vaikuttamisen ohessa nuorisovaltuuston on tarkoitus järjestää tapahtumia vielä kuluvan syksyn aikana, mikäli olosuhteet sen sallivat. Syksyn suunnittelu on ollut erityisen mukavaa, sillä viime aikoina olemme kokoustaneet muun muassa Pakarin kodalla sekä uudella koululla, ja ensi viikolla olisi tarkoitus tutustua uusiin nuorisotiloihin (KaruSelli). On hienoa, miten näinkin pienestäkin kunnasta löytyy monia laadukkaita tiloja, joita nuoret voivat hyödyntää monipuolisesti omiin tarpeisiinsa. KaruSellin lisäksi nuorisovaltuusto pääsee seuraavassa kokouksessaan tutustumaan kunnan uuteen nuoriso-ohjaajan, mitä itse odotan innolla, sillä voimme vihdoin aloittaa yhteistyön hänen kanssaan.

Yhteistyötä nuorisovaltuustolle toivon myös yhdistysten ja muiden kunnan toimijoiden kanssa, sillä on monia asioita, joita pitäisi tuoda enemmän esiin nuorille, jotta lähialueen palveluiden hyödyntämiseen ei olisi minkäänlaista kynnystä. Laajat ja useimmiten maksuttomat harrastusmahdollisuudet sekä koulujen yksilöllinen opetus eivät ole läheskään kaikkialla samanlainen itsestäänselvyys kuin täällä. Voi tuntua, että Punkalaitumelta käsin moni asia on nuorelle kaukana, mutta paljon löytyy myös läheltä. Olen varma, että kaikille löytyy mieleistä tekemistä ihan läheltä esimerkiksi kunnan tai yhdistysten kautta. Saan olla ylpeä kotikunnastani, kun sillä on tarjota niin monia asioita, joissa voi olla mukana ja joihin on oikeutettu.  

Vilhelmiina Vierjoki
Nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Näytä kuva